van der Horst

Maleisië: Verstappen wint zijn tweede GP - Vandoorne knap zevende

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen heeft zijn tweede F1-wedstrijd uit zijn loopbaan gewonnen. De Nederlander, die gisteren 20 werd, haalde na enkele ronden Lewis Hamilton in en stond de koppositie niet meer af. Voor Verstappen is het ook nog maar het tweede podium in zijn pechvol seizoen. Hamilton werd tweede en met Daniel Ricciardo derde doet de Brit best een goede zaak in de titelstrijd. Sebastian Vettel reed zich van laatste naar vierde en heeft nu een achterstand van 34 punten. Stoffel Vandoorne evenaarde zijn beste resultaat van in Singapore: zevende.
Kimi Raikkonen kwam niet eens aan racen toe
Kimi Raikkonen kwam niet eens aan racen toe
De problemen bij Ferrari werden voor de start alleen maar groter: Kimi Raikkonen zou zelfs niet tot op de grid geraken door een motorprobleem. In de tussenstand bij de constructeurs is de kloof intussen 118 punten in het voordeel van Mercedes. Hamilton behield de leiding, gevolgd door Verstappen en Bottas die voorbij Ricciardo was. Opvallend was dat de Duitse bolides erg veel moeite hadden met de Oostenrijkse wagens en in de vierde ronde ging Verstappen dan ook aan Hamilton voorbij en nam de leiding. Een ronde later haalde Ricciardo dan weer Bottas in.

Max Verstappen haalt Lewis Hamilton in
Max Verstappen haalt Lewis Hamilton in
Vettel reed, onder andere door pitstops van andere piloten, in de twintigste ronde als vijfde achter Sergio Perez. Hamilton wisselde als eerste van de toppers naar de hardere band en dat in ronde 27. Verstappen volgde een ronde later net als Vettel die dan weer overstapte op de zachtere band. Na de pitstops van Ricciardo en Bottas bleef de top drie halverwege de wedstrijd onveranderd. Vettel van zijn kant was evenwel voorbij Bottas geraakt die opvallend veel moeite kende met het tempo vooraan.

Max Verstappen en Lewis Hamilton
Max Verstappen en Lewis Hamilton
Verstappen had inmiddels acht seconden voorsprong op Hamilton die op zijn beurt onder druk kwam te staan van Ricciardo en Vettel die stevig terug kwamen. De Duitser was nóg sneller dan de Australiër en met nog een tiental ronden te gaan had Vettel nog maar vijf seconden achter op de derde plaats. De viervoudige wereldkampioen zou enkele aanvalspogingen doen maar finaal niet voorbij de Red Bull geraken. Verstappen won dus voor Hamilton, Ricciardo, Vettel en Bottas. Vettel kende in de ereronde nog een bizarre botsing met Lance Stroll met flinke schade als gevolg.

Stoffel Vandoorne - McLaren Honda Formula 1 Team
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda Formula 1 Team
Stoffel Vandoorne kende een uitstekende wedstrijd. Gekwalificeerd als zevende en profiterend van de problemen bij Raikkonen reed hij na de start ronde als vijfde. In de veertiende ronde koos hij ervoor om reeds over te stappen op de hardere band, een tactiek die loonde. Vandoorne kon niet opboksen tegen de Mercedes-paardenkrachten in de Force India van Sergio Perez en diende vanzelfsprekend nog een plekje achteruit gaan door de remonte van Vettel maar voorts controleerde hij zijn positie. De Williams-piloten achter zich laten was geen probleem en de Kortrijkenaar werd wederom zevende, de kroon op het werk in een uitstekend weekend waarin hij Fernando Alonso over het algemeen de baas was. Vandoorne staat nu veertiende in de tussenstand, twee plaatsen voor Alonso.

Uitslag Grote Prijs van Maleisië 2017

#RijderTeamResultaat
1.Max VerstappenRed Bull1u30:01.290
2.Lewis HamiltonMercedes+12.770
3.Daniel RicciardoRed Bull+22.519
4.Sebastian VettelFerrari+37.362
5.Valtteri BottasMercedes+56.021
6.Sergio PerezForce India+1:18.630
7.Stoffel VandoorneMcLaren-1 ronde
8.Lance StrollWilliams-1 ronde
9.Felipe MassaWilliams-1 ronde
10.Esteban OconForce India-1 ronde
11.Fernando AlonsoMcLaren-1 ronde
12.Kevin MagnussenHaas-1 ronde
13.Romain GrosjeanHaas-1 ronde
14.Pierre GaslyToro Rosso-1 ronde
15.Jolyon PalmerRenault-1 ronde
16.Nico HülkenbergRenault-1 ronde
17.Pascal WehrleinSauber-1 ronde
18.Marcus EricssonSauber-2 ronden
 Carlos Sainz Jr.Toro RossoOpgave
 Kimi RaikkonenFerrariOpgave

Foto's: Racing International Photography



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons