van der Horst

Maleisië: Rosberg en Hamilton op kop in vrijdagtrainingen

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg en Lewis Hamilton hebben respectievelijk de eerste en de tweede training in Maleisië afgesloten met de snelste tijd achter hun naam. Lewis Hamilton heeft wel de eerste sessie grotendeels moeten laten schieten door een motorprobleem. Zoals verwacht is Ferrari het team dat het dichtst bij Mercedes staat; in beide sessies sloot Kimi Raikkonen af op de tweede plaats.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Gelukkig voor Hamilton slaagde Mercedes erin om het motoreuvel aan het inlaatsysteem te herstellen. Dat bespaart hen een nieuwe motor en dus een straf op de grid. Hamilton reed de snelste tijd in de tweede sessie, maar opnieuw niet probleemloos. De Mercedes gaf geen gegevens meer door via de telemetrie aan het team waardoor de Duiters in eerste instantie op veilig gokten en de Brit aan de kant hielden om motorschade te voorkomen - Hamilton moet namelijk de rest van het weekend ook met deze krachtbron rijden. Problemen met het Mercedes-blok waren er ook bij Lotus, waar Romain Grosjean veel tijd verloor nadat hij in de ochtend wat aero-testen uitvoerde.

Max Verstappen - Toro Rosso
Max Verstappen - Toro Rosso
Het belangrijkste nieuws is dat Ferrari opvallend dicht bij Mercedes staat, al kan men uit een vrije training nooit te veel conclusies trekken; temeer omdat Mercedes met de kleine hoeveelheid afgelegde ronden toch telkens op kop prijkte. Red Bull Racing doet het goed, ondanks problemen in de wagen van Ricciardo. In beide sessies bevonden ze zich vóór Williams. McLaren bengelt nog steeds achteraan, maar hun chrono's zijn er duidelijk op vooruit gegaan en Alonso hield in de eerste sessie zelfs beide Force India achter zich. De Britten gaan nog wel flink mogen trappen als men tegen het einde van het seizoen met Mercedes zou willen wedijveren. Manor is ditmaal wel in actie gekomen, maar men kan zich, op sportief vlak, afvragen waarom. De wagens zijn drie tot vijf seconden trager dan McLaren. Opvallend is ook dat Will Stevens een stuk sneller is dan Roberto Merhi. 

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Enkele namen kwamen vandaag voor het eerst in actie in het kader van een GP-weekend: de beide piloten bij Manor, Fernando Alonso, Valtteri Bottas en Raffaele Marciello als derde rijder bij Sauber. Wat betreft het weer was het warm en droog, maar dat laatste zou de komende dagen wel eens kunnen veranderen. Het was overigens opvallend warm vandaag, met een temperatuur van de piste die boven de 60 graden Celsius steeg...

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op vrijdag 27 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Maleisië.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons