van der Horst

Malthe Jakobsen benoemd tot Peugeot Junior Driver

Malthe Jakobsen
Malthe Jakobsen
Peugeot breidt zijn pilotenbestand wat verder uit, want na Stoffel Vandoorne is nu ook Malthe Jakobsen aangenomen bij de Franse constructeur. De Deense youngster wordt hun nieuwe Junior Driver. Jakobsen zal zich vooral bezighouden met simulatiewerk, maar ook deelnemen aan testsessies en preparaties voor wedstrijden. En dat in combinatie met zijn programma in de European Le Mans Series met Cool Racing.
Dat Peugeot de rijzende ster op zijn loonlijst wilde is niet geheel onverwacht. Jakobsen mocht opdraven tijdens de rookietest in Bahrein - overigens als vervanger voor Vandoorne - en liet daar een diepe indruk achter. Vooral vorig jaar reed hij zich in de kijker door alle poleposities te bemachtigen in de Ligier LMP3 en tevens de titel te veroveren. De 19-jarige zal volgende maand ook debuteren in Le Mans, in een Cool Racing LMP2. Hiermee zet Peugeot zijn eerste stap richting de toekomst.

Foto: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 24 mei 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons