van der Horst

Manage uw eigen team in F1 2020

Michael Schumacher - Benetton B194
Michael Schumacher - Benetton B194
Codemasters heeft een eerste trailer vrijgegeven voor F1 2020, de game van het Formule 1-seizoen van dit jaar. Opvallend nieuwtje is de mogelijkheid om als elfde team aan de start te komen. Het spel krijgt eveneens een uitgave met een Schumacher Deluxe Edition en komt op 10 juli in de rekken.
Mogelijk kunnen liefhebbers proeven van de vernieuwde omloop van Zandvoort en het stratencircuit in het Vietnamese Hanoi nog voor er daadwerkelijk een meter wordt geracet. Het virtuele F1-seizoen van 2020 kan immers al op 10 juli aangekocht worden.

De carrièremodus wordt voor het eerst uitgebreid met de optie om zelf een team op te starten en zowel de piloot als de manager van het team te zijn. De tegenstanders zijn de twintig vaste rijders die het komend seizoen tegen elkaar zullen opnemen. De F2-wagens zijn er opnieuw bij en naar goede gewoonte is er keuze tussen een hele reeks legendarische F1-bolides, waaronder ook vier wagens van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, mits aankoop van de 
Schumacher Deluxe Edition​: de Jordan 191 uit 1991, beide Benetton uit 1994 en 1995 en tot slot de Ferrari F1-2000 die racete aan het begin van deze eeuw.

"F1 2020 belooft onze meest innoverende uitgave ooit te worden", liet Paul Jeal optekenen, de F1 Franchise Director van Codemasters. "Onze vaste spelers zullen verheugd zijn met een nog meer meeslepende gameplay, dankzij de introductie van de nieuwe My Team-optie. Daarnaast krijgen ze de kans om te kiezen voor een seizoen van 22, 16 of 10 races, met de keuze voor ieders favoriete circuits. Ten slotte zullen vrienden dankzij de splitscreen-keuze tegen elkaar kunnen racen zonder dat ze allebei over een console of het F1-spel moeten beschikken."

F1 2020 komt uit op Windows PC, PlayStation 4, Xbox en voor het eerst ook op Google Stadia.
 


Foto: Racing International Photography 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Simracing op donderdag 16 april 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons