van der Horst

Marathon de la Route: 3 regio’s, 12 departementen, 50 RT en 1800 kilometer op het programma

Van 13 tot 16 juni, is er de editie 2020 van de Marathon de la Route die nu al heel wat deelnemers heeft warm gemaakt. Het programma is dan ook erg knap, met drie regio’s: Bourgogne-Franche Comté, Auvergne-Rhône-Alpes en Occitanië, of twaalf Franse departementen, te weten Saône-et-Loire, Nièvre, Allier, Puy-de-Dôme, Cantal, Aveyron, Lozère, Gard, Ardèche, Haute-Loire, Loire en Côte d’Or.
“Op het ogenblik dat we het parcours uittekenden, wilden we vooral enkele historische plaatsen uit de Franse autosport alle eer aan doen”, legt Joseph Lambert uit, verantwoordelijk voor het parcours. “Bovendien zijn deze regio’s perfect geschikt voor ons type van proef. We hebben een totaal van 1800 kilometer, af te leggen door de deelnemers, met niet minder dan 50 RT en 800 tijdswaarnemingen. Het parcours is helemaal nieuw, met zaterdag en maandag bovendien twee korte nachtproeven. 99,9% van het parcours is verhard en we doen goed 100 kilometer autostrade aan om de centra van de grote wegen te vermijden.”

Zaterdag 13 juni, staat de officiële start op het programma in Autun, in Bourgogne-Franche Comté. De Marathon de la Route 2020 start dus weer elders na eerder Spa, Reims, Valence en Beaune gekend te hebben. De aankomst is aan de bekende Hospices de Beaune, in de Côte-d’Or, op dinsdag 16 juni rond 19u00.

Mensen die interesse hebben om deel te nemen, kunnen tot 25 november aan een voordeeltarief inschrijven, afspraak dus op de site www.liege-rome-liege.org om alles in orde te brengen…

Persbericht Marathon de la RouteSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Internationaal op vrijdag 8 november 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons