van der Horst

Marc Goossens en Dylan Derdaele bij CAAL Racing

CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
Enkele weken voor de start van het EK NASCAR 2020 bevestigen Marc Goossens en Dylan Derdaele onverwacht hun deelname aan het volledige seizoen. De Belgium Racing-tandem komt uit op de Ford Mustang #98, een wagen die wordt ingezet door het Italiaanse CAAL Racing. De troepen van Luca Canneori zijn beslist geen onbekende, want onder meer regerend kampioen Alon Day maakte jaren deel uit van hun rangen.
Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
Marc Goossens tekende eerder dit jaar voor een programma in de NASCAR Whelen Euro Series met Sven Van Laere bij Braxx Racing. Corona besliste er echter anders over en bijgevolg moesten beide rijders op zoek naar een aangepast programma. "Nadat Sven vorig jaar in Zolder zijn eerste stappen zette in de NASCAR, waren we van plan dit jaar samen het volledige seizoen te betwisten", bevestigt Marc Goossens aan Autosport.be. "Ook Dylan kwam in het verleden reeds in actie in de NASCAR Whelen Euro Series en ook bij hem smaakte dat naar meer. Gezien de gevolgen van Corona en het feit dat we dagdagelijks met elkaar samenwerken, was het evident om de handen in elkaar te slaan voor het NASCAR-verhaal."

Marc Goossens & Stienes Longin
Marc Goossens & Stienes Longin
"Ik ken het kampioenschap, de wagen en uiteraard ook het team, dat een vergelijkbare aanpak heeft als Belgium Racing", vervolgt de Kempenaar die de #98 zal besturen in de EuroNASCAR Pro - het vroegere Elite 1. "Dat was belangrijk voor ons, want we willen dat Dylan het seizoen op een gestructureerde manier kan aanpakken. Zowel de wagen als het racen zelf hebben een vrij steile leercurve en dan is ervaring van het team van kapitaal belang."

Dylan Derdaele - PK Carsport Ford Mustang
Dylan Derdaele - PK Carsport Ford Mustang
Dylan Derdaele zal de oranje-zwarte bolide de sporen geven in de EuroNASCAR 2-klasse. "Ik heb zowel in 2018 als 2019 enkele races gereden en daarbij eindigde ik op Zolder tweemaal in de top tien", vertelt de viervoudig winnaar van de 24 Uur van Zolder. "Uiteraard ben ik niet tevreden met top tien plaatsen, ik wil op termijn meedingen voor de zege. Iedereen die ervaring heeft in NASCAR-races beseft echter dat zo'n succes niet van de ene op de andere dag komt. Ik geloof evenwel in mijn eigen sterkte en met de juiste aanpak, ben ik er van overtuigd dat we op korte termijn kunnen strijden voor ereplaatsen", besluit de regerende Belcar-kampioen zelfverzekerd.

De NASCAR Whelen Euro Series 2020 begint op 12 en 13 september op het Italiaanse Vallelunga, meteen de thuiswedstrijd voor het Italiaanse CAAL Racing, en drie weken later trekt de karavaan naar Circuit Zolder. De volledige NASCAR-kalender 2020 kan u hier vinden.

Foto's: Marnik Mouchaers, Geert Franquet & NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 21 augustus 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons