van der Horst

Marc Goossens in 2022 voor Speedhouse

Marc Goossens
Marc Goossens
Marc Goossens rijdt dit seizoen het Europese kampioenschap NASCAR voor Speedhouse, het team van de Fransman Lucas Lasserre. The Goose neemt er plaats in de Ford Mustang #14, die in de EuroNASCAR 2-klasse zal bemand worden door de Italiaanse Arianna Casoli.
Lucas Lasserre
Lucas Lasserre
Voor teambaas Lucas Lasserre, vorig jaar nog derde in de eindstand van de hoogste divisie in de NASCAR Whelen Euro Series, is het een blij weerzien met Marc Goossens. "Ik ben blij dat ik hem kan bevestigen in de EuroNASCAR Pro-klasse", vertelt Lasserre."Hij is een absolute toprijder en een aangenaam persoon om mee samen te werken, een meerwaarde voor het team. Ik herinner mij nog dat ik in mijn jeugd, toen ik in het Zuid-Franse Pau woonde, Marc in mijn stad zag deelnemen aan de F3000-race. Hij zou uiteindelijk als tweede finishen en was daarmee een beetje een held voor mij. Vanaf toen wist ik dat ik racepiloot wilde worden."

Ook Marc Goossens toonde zich opgetogen nadat hij tot een akkoord kwam met de Franse formatie. "Ik geloof dat het team competitief zal zijn, daarvoor hoef je enkel maar te kijken hoe vaak Lucas Lasserre vorig jaar in de punten eindigde. Hij strandde op 13 luttele punten van de titel en ik heb enorm veel respect voor hem. Hij wordt ook gedreven door passie en dat merk je aan alles. Ik hoop uiteraard voor zeges te kunnen strijden, maar wil vooral ook het team helpen met mijn ervaring. We willen in de eerste plaats vaak in de punten eindigen, want dat vormt vaak de sleutel tot succes."

Foto: Niels Vaeck & Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 9 mei 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons