van der Horst

Marc Goossens met DF1 Racing naar NASCAR Whelen Euro Series

Marc Goossens
Marc Goossens
Volgend weekend wordt het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap op gang geschoten op de omloop van Valencia. De organisatie gaf een voorlopige deelnemerslijst vrij met daarop de namen van twee Belgen: Marc Goossens en Simon Pilate. Goossens komt uit in de EuroNascar Pro voor DF1 Racing, Pilate rijdt eveneens voor DF1 Racing maar dan in EuroNascar 2.
Simon Pilate - Patrick Lemarié
Simon Pilate - Patrick Lemarié
Op de deelnemerslijst staan 50 rijders uit 16 landen en 30 wagens verdeeld over EuroNascar Pro en EuroNascar 2. De Belgische delegatie is ooit groter geweest in de NASCAR Whelen Euro Series, maar nu er geen enkel Belgisch team deelneemt aan een volledig seizoen is het aantal rijders uit ons land teruggevallen naar twee. Marc Goossens is wel nog van de partij en na een seizoen bij CAAL Racing stapt de Gelenaar over naar DF1 Racing. Ook Simon Pilate rijdt voor DF1 Racing, maar in EuroNascar 2 op een wagen die in de Pro-klasse bemand wordt door zijn leermeester Patrick Lemarie.

Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
In EuroNascar Pro vinden we bekende namen zoals drievoudig kampioen Alon Day (CAAL Racing) en oud-Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve (Alex Caffi Motorsport). Daarnaast een groot aantal rijders die ooit al een NASCAR Euro Series-race wonnen zoals Loris Hezemans, Frederic Gabillon, Nicolò Rocca, Gianmarco Ercoli, Lucas Lasserre, Thomas Ferrando, Vittorio Ghirelli, Ulysse Delsaux en Giorgio Maggi. Vergeten we ook niet ouderdomsdeken Sebastiaan Bleekemolen.

In de EuroNascar 2 start Tobias Dauenhauer, die in zijn debuutseizoen drie races won, als favoriet. Maar de concurrentie is sterk met ondermeer Martin Doubek, Francesco Garisto, Justin Kunz, Advait Deodhar, Pierluigi Veronesi en Naveh Talor.

Foto's: Ronald Janssens & NASCAR Whelen Euro Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op maandag 10 mei 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons