van der Horst

Marc Goossens verdedigt opnieuw Braxx Racing-kleuren in Brands Hatch

Braxx Racing - Ford Mustang Nascar
Braxx Racing - Ford Mustang Nascar
Marc Goossens zal ook dit seizoen de kleuren van Braxx Racing verdedigen in de NASCAR Whelen Euro Series. De snelle man uit Kasterlee kwam vorig jaar al regelmatig aan de start in de Europese NASCAR en hielp Braxx Racing team mee op de kaart te zetten. Vanwege zijn programma in het Amerikaanse IMSA sportscar-kampioenschap moest Goossens helaas de NASCAR-seizoensopener in Valencia missen, maar vanaf de meeting in Brands Hatch dit weekend is hij wederom van de partij.
  • Skylimit Events
Marc Goossens & Jerry De Weerdt
Marc Goossens & Jerry De Weerdt
"Zowel Jerry als ikzelf wilden al langer een vervolg breien aan ons programma. We hebben vorig jaar enkele stappen in de goede richting gezet met het team en hebben de winterstop aangewend om verdere veranderingen door te voeren. Zo heeft Braxx Racing enkele mensen aangeworven die helpen in de Performance-afdeling en hebben zij de afgelopen maanden de NASCAR-wagens ook volledig opnieuw opgebouwd. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we nog nooit zo goed voorbereid aan een seizoen begonnen zijn. De bedoeling is dat ik het volledige seizoen rij, al krijgt mijn programma in Amerika wel voorrang."

Marc Goossens - Brass Racing Ford Mustang
Marc Goossens - Brass Racing Ford Mustang
"Dat heeft zo zijn gevolgen, want hoewel we reeds bijna halfweg 2017 zijn, hebben we echter nog niet veel tijd gehad voor testwerk", stelt de Visit Florida-rijder vast. "Zowel Jerry's als mijn professionele agenda is zo druk, dat er simpelweg weinig ogenblikken waren om te gaan testen. Het gevolg is dat we hier vandaag in Brands Hatch staan met weinig kilometers achter de kiezen. Dat probleem werd dan nog eens vergroot vanwege een stukke carburator waardoor we de ganse eerste training aan ons moesten laten voorbijgaan. Het probleem werd opgelost tegen de tweede sessie, maar het gebrek aan track time heeft ertoe geleid dat we nog wat achterop hinken qua afstelling", besluit onze landgenoot die vorig jaar nog streed voor een positie vooraan in het peloton en uiteindelijk een knap podium uit de brand sleepte.

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 9 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons