van der Horst

​Marc VDS en Franz Dubois slaan handen in elkaar voor deelname aan Nascar Whelen Euro Series

Bas Leinders & Franz Dubois
Bas Leinders & Franz Dubois
Marc van der Straten en Franz Dubois slaan vanaf dit seizoen de handen in elkaar binnen het team ‘Racing Club Partners’. Onder deze naam zullen er drie wagens worden ingezet, bestuurd door in totaal vijf rijders, in Nascar Whelen Euro Series. Er werd een volwaardig technisch partnership tussen beide teams op poten gezet. Tijdens elk van de zes evenementen worden twee kampioenschappen met dezelfde wagen betwist: het Open kampioenschap en de Elite divisie. Nathalie Maillet (de echtgenote van Franz Dubois) en Christophe de Fierlant zullen actief zijn in de Open categorie en zijn nog op zoek naar twee teamgenoten. Bas Leinders zal dan weer de rol van kopman van het team Racing Club Partners op zich nemen en een wagen in beide kampioenschappen besturen.
Franz Dubois kent de Nascar Whelen Euro Series reeds door en door en is er van overtuigd dat de kwaliteiten van Bas Leinders hem na een korte inrijperiode in staat moeten stellen om aan de top van het Europese kampioenschap met Amerikaanse roots te geraken.
 
Marc van der Straten Ponthoz moest naar eigen zeggen dan ook niet lang aarzelen om zich achter het project van Nathalie Maillet te scharen. “Ik heb er altijd van gedroomd om met Franz Dubois samen te werken”, stelt Marc VDS. “Hij is een self made man die gedurende zijn lange carrière als preparateur uitstekende resultaten wist te behalen en die bovendien samen met enkele vrienden een revolutionair concept wist uit te vinden: de VW Fun Cup. Nathalie wist me te overtuigen, dankzij haar nooit aflatend enthousiasme. Vanaf ik wist dat Bas de kopman zou worden, kon ik niet anders dan dit mooie idee mijn zegen te geven.”
 

Kalender Nascar Whelen Euro Series 2014

26/27 aprilValenciaSpanje
7/8 juniBrands HatchVerenigd Koninkrijk
6/7 juliTours SpeedwayFrankrijk
19/20 juliNürburgringDuitsland
27/28 septemberTBAItalië
11/12 OktoberLe MansFrankrijk
 

Foto: Marc VDS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 6 februari 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons