van der Horst

Marc VDS keert terug naar ELMS

9f64f24b0f2572d31b9104cd1e7eb5bf64f36a10.jpg
Marc VDS Racing zoekt nieuwe oorden op. Half oktober zal het team namelijk aan de start verschijnen van de seizoensafsluiter van de European Le Mans Series. De equipe onder leiding van Bas Leinders zal op het circuit van Estoril (Portugal) een van zijn BMW Z4 GT3 inzetten in de GTC-klasse, voorbehouden aan GT3-wagens met een tragere BoP van de ACO. Eerder dit jaar verklaarde Bas Leinders al aan Autosport.be verschillende opties te overwegen voor 2015, waaronder een duaal ELMS-programma met wagens in GTC en mogelijks GTE.
Markus Palttala en Bas Leinders werden reeds bevestigd als rijders van dienst, maar het team is nog op zoek naar de verplichte amateur rijder (‘bronze’) om het trio te vervolledigen. Marc VDS Racing kwam voor de eerste en voorlopig ook enige keer aan de start van het kampioenschap in 2010, toen het met een Ford GT meteen ook de GT1-klasse van de 1000km van Spa won. In Estoril vervoegt het team onder meer de ProSpeed Competition Porsche en Adrien De Leener (AF Corse Ferrari) in de GTC-klasse. 

“Uiteraard is het belangrijk om te blijven racen met het team, anders hadden we na de 24 Uur van Spa een grote leegte op onze agenda gehad,” vertelt Bas Leinders. “We zijn onze opties voor 2015 nog steeds aan het overwegen, dus het houdt steek om nu even van de ELMS te proeven. Het lijkt me een heel sterk kampioenschap, dus ik kijk er al naar uit. Wat de rijders betreft is het heel belangrijk dat we de juiste Bronze-rijder vinden, want we willen competitief voor de dag komen. Het niveau in GTC is heel hoog.”

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op dinsdag 9 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons