van der Horst

Marc VDS Racing pakt zege onder Zuid-Franse zon, ook Boutsen met Vervisch aan het feest!

Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #3
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #3
Maxime Martin heeft na een knap laatste uur in de drie uur durende race de Marc VDS BMW #3 een eerste zege in de Blancpain Endurance Series van dit seizoen gegeven. Samen met Bas Leinders en de Nederlander Yelmer Buurman reed de jonge Brusselaar met nog 20min op de klok voorbij de Hexis Racing McLaren van Alexander Sims en greep zo de eerste plaats, die hij niet meer zou afgeven. De Hexis McLaren met Sims / Parente / Dusseldorp werd tweede voor de JRM Nissan van Kane / Dumbreck / Luhr, die kon profiteren van een late drive-through penalty voor de Kessel Racing Ferrari.
  • Belgian Truck GP
Paul Ricard: Vrije trainingen in beeld gebracht (Deel 2)
Het fel geplaagde Marc VDS Racing heeft eindelijk terug aangeknoopt met een zege. Het Henegouwse Team had in de twee eerste races veel pech maar vandaag ging de BMW Z4 GT3 wonderwel goed op het anders niet zo typische BMW circuit. Met deze zege laten Maxime Martin, Yelmer Buurman en Bas Leinders al in hun kaarten kijken wat betreft hun ambities voor de 24H van Spa-Francorchamps. Maxime Martin gelooft nog rotsvast in een mogelijk BES- titel en zal er het beste van maken tijdens de 24H, op het einde van deze maand.
 
Paul Ricard: Vrije trainingen in beeld gebracht (Deel 2)
De Hexis McLaren deed het goed en kwam na een goede strategie en dito pit-stops, wat we niet anders gewend zijn, met nog een uur op de klok als eerste buiten. Alexander Sims kon maar net de Ferrari in de Kessel kleuren van Ramos en Rigon afhouden en leek naar een mogelijke zege te rijden, dit was echter buiten Maxime Martin gerekend die opmerkelijk veel seconden kon goedmaken. Na een drive-through penalty voor de Kessel Ferrari, werd de JRM Nissan GTR een knappe derde. Een fabrieks-entry van Nissan voor de 24H van Spa lijkt nu alleen maar geloofwaardiger te worden. De Kessel Ferrari werd ondanks hun onvoorziene stop toch nog vierde en behoudt ook de leiding in het kampioenschap.
 
Paul Ricard: Vrije trainingen in beeld gebracht (Deel 2)
De top-5 werd door de HTP Motorsport Mercedes vervolledigd. Laurens Vanthoor kwam samen met René Rast en Stéphane Ortelli niet verder dan een negende plaats aan boord van Belgian Audi Club Team WRT R8 LMS Ultra. Hij deed hiermee een plaatsje beter dan Nico Verdonck die na een tiende plaats in Silverstone en een derde plaats in Monza nu ook niet verder komt dan dat ene puntje van P10.
 
Op P11 zien we de McLaren van Boutsen Ginion Energy Racing, waar Frédéric Vervisch samen met David Dermont het schone weer maakte. Het team haalt met de elfde plaats ook de zege in de Pro-Am cup binnen. Koen Wauters, die last had van een ontwrichte schouder, was dit weekend niet te bespeuren aan boord van de auto. Anthony Kumpen reed samen met Enzo Ide naar een twaalfde plaats algemeen met de Phoenix Audi, twee plaatsen beter dan de ProSpeed Porsche van Max Soulet en Xavier Maasen. 
 
Volgende ontmoeting: Total 24H of Spa op 28 en 29 juli!

Uitslag Paul Ricard:

01. Martin/Leinders/Buurman (Marc VDS Racing Team BMW Z4)
02. Parente/Sims/Dusseldorp (Hexis Racing McLaren MP4-12C)
03. Lühr/Kane/Dumbreck (JRM Racing Nissan GT-R)
04. Zampieri/Rigon/Ramos (Kessel Racing Ferrari 458 Italia)
05. Buhk/Day/Ludwig (HTP Motorsport Mercedes SLS AMG)
06. Skryabin/Basov/Pier Guidi (SMP Racing Ferrari 458 Italia)
07. Ladygin/Shaitar/Aleshin (SMP Racing Ferrari 458 Italia)
08. Leclerc/Soucek/Parisy (ART Grand Prix McLaren MP4-12C)
09. Ortelli/Vanthoor/Rast (Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra)
10. Verdonck/Carroll/Bell (Gulf Racing UK McLaren MP4-12C)
11. Dermont/Vervisch (Boutsen Ginion Racing McLaren MP4-12C) winnaar Pro-Am

Foto's: Georges De Coster - Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Blancpain GT Endurance op zondag 30 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons