van der Horst

Marcello Lotti reageert met onbegrip op terugtrekking Target Competition uit TCR Europe

Marcello Lotti
Marcello Lotti
In een verklaring reageert WSC-CEO Marcello Lotti scherp op het besluit van Target Competition om de Hyundai Elantra-auto's van Dušan Borković en Marco Butti onmiddellijk terug te trekken uit het TCR Europe-evenement in Le Castellet. Het Italiaanse team gaf zaterdag na afloop van de kwalificatiesessie te kennen zich niet te kunnen vinden in de Balance of Performance voor hun Hyundai's Elantra N.
Target Competition
Target Competition
"We nemen kennis van de beslissing van het team" aldus Lotti "maar we begrijpen het niet, vooral omdat de Hyundai Elantra-auto's wereldwijd competitief bleken te zijn in alle TCR-series terwijl ze met een zelfde BoP reden.
Martin Cao Hong Wei leidt in de zeer competitieve TCR China na drie races te hebben gewonnen, Josh Buchan heeft twee overwinningen behaald in TCR Australia en staat tweede in het klassement, Mat'o Homola is de leider van TCR Eastern Europe met drie overwinningen, in de Kumho TCR World Tour won Norbert Michelisz twee keer en is tweede in de stand, de auto's van Bryan Herta Autosport zijn eerste en tweede in de IMSA Michelin Pilot Challenge.
Aan de hand van deze resultaten kunnen we de beslissing van Target Competition niet delen; als dit hun overtuiging is, verwachten we nu dat ze zich ook terugtrekken uit TCR Italië, waar Butti de pole position heeft veroverd in alle drie de evenementen die tot nu toe zijn gehouden en de seizoensopeningsrace in Imola heeft gewonnen. We verwachten ook een reactie van Hyundai Motorsport Customer Racing”
klinkt het.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zondag 23 juli 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons