van der Horst

Marcello Lotti's (WSC) geeft commentaar op de terugtrekking van Lynk & Co

Marcello Lotti
Marcello Lotti
Na het besluit van Lynk & Co Cyan Racing om zich terug te trekken uit de resterende evenementen van het FIA WTCR 2022, liet een reactie van WSC Group-voorzitter Marcello Lotti niet lang op zich wachten. WSC Group is het orgaan achter het TCR-concept en tevens eigenaar van het TCR-merk en de technische voorschriften ervan.
  • Powercars
"WSC heeft de beslissingen van de concurrenten altijd gerespecteerd, maar in dit geval kan ik geen redenen vinden" aldus Lotti. "Vooral nadat WSC samen met de FIA, de promotor van de serie en de bandenleverancier maatregelen heeft uitgewerkt die de problemen zouden oplossen, zoals een verlaging van het racegewicht van alle auto's met 20 kilo en een toename van het aantal nieuwe banden die tijdens het raceweekend gebruikt kunnen worden. En het is de moeite waard om erop te wijzen dat de bovengenoemde gewichtsvermindering de Lynk & Co-auto's 30 kg lichter zou maken dan aan het einde van het seizoen 2021.

Bovendien zijn er dit weekend twee gratis testsessies in het programma opgenomen om alle deelnemers de mogelijkheid te bieden om de effectiviteit van deze maatregelen met betrekking tot de kenmerken van het circuit te evalueren.

WSC zal dit weekend vertegenwoordigd zijn op de Anneau du Rhin, om zijn volledige steun te betuigen aan de FIA, de promotor, de deelnemers en de belanghebbenden.


Foto: WSC GroupDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 4 augustus 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons