van der Horst

Marciello (Mercedes) snoept Farfus (BMW) pole af in Macau

Raffaele Marciello - Mercedes-AMG GT3 GruppeM Racing
Raffaele Marciello - Mercedes-AMG GT3 GruppeM Racing
Niet Augusto Farfus (BMW M6 GT3 - Schnitzer Motorsport), maar wel Raffaele Marciello (Mercedes-AMG GT3 - GruppeM Racing) mag de kwalificatiewedstrijd van de FIA GT World Cup vanop de pole positie aanvatten. De Italiaanse fabrieksrijder van Mercedes ging in de slotseconden nipt sneller dan zijn Braziliaanse rivaal, ondanks onophoudelijke problemen in de oefensessies. WRT deelde in de klappen: zowel Dries Vanthoor als Robin Frijns kwamen met hun Audi R8 LMS in de muur terecht.
  • Heinz Performance
Waar Mercedes - met ook Maro Engel en Edoardo Mortara (beiden GruppeM Racing) op de tweede startrij - en BMW het dus voortreffelijk deden in het Las Vegas van Azië, zijn de constructeurs van onze landgenoten Laurens en Dries Vanthoor op achtervolgen aangewezen. In het Porsche-kamp werd de oudste van de twee broers nipt geklopt door zijn teamgenoot Earl Bamber (Manthey Racing), die morgen als vijfde aan de eerste race mag beginnen. "Over de Balance of Performance kunnen we dit weekend niet klagen", reageerde de 27-jarige Limburger. "De auto hinkt op alle vlakken wat achterop, maar vooral als het regent hebben we, door het Pirelli-rubber dat de Porsche in die omstandigheden allesbehalve gegoten zit, een probleem."

Onze noordebuur Robin Frijns (WRT) was op de zevende plek de beste vertegenwoordiger van Audi, ondanks een schuiver in de genadeloze muur van Lisboa. Hij ging Christopher Haase, die crashte in de tweede vrije training, en Dries Vanthoor vooraf. Ook Dries bracht zijn Audi met schade terug naar de pitlane. Heel wat brokken dus voor de constructeur uit Ingolstadt, voor wie dit weekend een aartsmoeilijke opdracht staat te wachten.

De kwalificatierace van de FIA GT World Cup, over twaalf ronden, wordt morgen om 13.05u plaatselijke tijd - zeven uur vroeger in België - gestart.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op vrijdag 16 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons