van der Horst

Marcus Ericsson naar Sauber in 2015

Marcus Ericsson - Caterham CT05
Marcus Ericsson - Caterham CT05
Marcus Ericsson komt dit weekend niet aan de start van de GP van de Verenigde Staten na het forfait van Caterham ten gevolge van acute geldnoot. De Zweed is nochtans aanwezig in Austin en verzekerde er zijn toekomst in de Formule 1. Zaterdag verklaarde het Sauber F1 team op het Amerikaanse circuit dat Marcus Ericsson heeft getekend als een van zijn rijders voor het seizoen 2015.
Echt overtuigen kon Marcus Ericsson nog niet gedurende de races die hij voor Caterham reed, maar de Zweed beschikt wel over gulle sponsors, wat in deze tijden waarin vele teams het financieel moeilijk
Giedo van der Garde - Sauber-Ferrari
Giedo van der Garde - Sauber-Ferrari
hebben, een niet te versmaden pluspunt is. Sauber is een van de teams die constant op zoek moet naar verse geldschieters en het Zwitserse team was er dan ook snel bij om Ericsson in zijn ploeg voor volgend jaar op te nemen. De volgende dagen zal Sauber ook de naam van de tweede rijder bekend maken. Huidige rijders Esteban Gutiérrez en Adrian Sutil inclusief testrijder Giedo Van der Garde maken nog kans op het tweede zitje.

Foto's: LAT Photograhic & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 2 november 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons