van der Horst

Maria de Villota onverwacht overleden

Maria de Villota
Maria de Villota
Maria de Villota, de Spaanse rijdster waarvan eenieder zich nog de gevolgen van haar verschrikkelijk ongeval tijdens een F1-test met een Marussia herinnert, werd vrijdagmorgen levensloos in haar hotelkamer in Sevilla teruggevonden. Details met betrekking tot haar onverwacht overlijden ontbreken voorlopig.
  • De Swert Opticiens
Maria de Villota
Maria de Villota
De 33-jarige dochter van oud- F1-rijder Emilio de Villota raakte tijdens de bewuste test op 3 juli 2012 zwaargewond aan het aangezicht nadat haar wagen op onverklaarbare wijze tegen een truck van het Marussia-team was aangeknald. Twee operaties konden niet verhinderen dat de onfortuinlijke pilote toen haar rechter oog verloor.

Precies een jaar geleden verscheen ze  voor het eerst weer in het openbaar tijdens een persconferentie in Madrid waarbij ze verklaarde voortaan te willen vechten voor de aanwezigheid van vrouwen in de autosport.

Ook in de F1-paddock in Suzuka sloeg het nieuws in als een bom. "Het valt me zwaar hierover iets te zeggen, ik had nauwelijks mijn helm uit toen men mij meldde dat ze was overleden. Op dit ogenblik heerst ongeloof en ik heb een moment van bezinning nodig. Dit is vanzelfsprekend erg slecht nieuws voor de motorsportwereld want Maria was erg graag gezien. Het enige  wat we nu kunnen doen is voor haar en haar familie bidden", verklaarde landgenoot Fernando Alonso na het beëindigen van de vrije oefenritten op vrijdag.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule 1 op vrijdag 11 oktober 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons