van der Horst

Mariembourg: Voorbeschouwing van de IAME Series Benelux

Iets meer dan een maand na de seizoensopener in Genk, maken de piloten van IAME Series Benelux hun opwachting in Mariembourg voor de tweede afspraak van het jaar. Er zal dus revanche willen genomen worden op het circuit van de Karting des Fagnes. Meer dan 170 kartmen zijn klaar om de strijd aan te gaan met de eerste winnaars van het kampioenschap. Spektakel verzekerd!
Één ding is zeker: de piloten van de IAME Series Benelux staan te trappelen van ongeduld om het seizoen 2020 verder te zetten! Voor dit weekend zijn er meer dan 170 piloten die zich inschreven voor de tweede ronde van het kampioenschap in Mariembourg. Het doel voor de piloten die tijdens de eerste ronde verslagen werden is simpel... Winnen om de aansluiting met de huidige leiders niet te missen.
 
X30 Senior: de weg ligt open voor Goldstein
 
Elie Goldstein, winnaar van de Finale in Genk, toonde meteen zijn titelambities in de X30 Senior klasse (14 jaar en ouder). Door de afwezigheid van de leider in het kampioenschap, de Fransman Esteban Masson, kan de Brusselaar een gouden zaak doen in Mariembourg. Maar hij weet eveneens dat ze met velen zijn die het tij willen laten keren. Hieronder de Nederlander Daan Steenan, die een prachtige derde plaats behaalde in Limburg voor Sam Balota. De Antwerpenaar die op een gedeelde vierde plaats staat in de voorlopige tussenstand met Xavier Handsaeme, zal niet mogen onderschat worden op dit circuit dat hij goed kent. Ook Evan Becerra zal men in de gaten moeten houden! De Belg, die reeds een mooie remonte maakte tijdens de Limburgse Finale, bewees dat hij het ritme heeft om mee te strijden in de kop van het peloton. Maar dit telt ook voor de Brit Philip Rawson, de Belg Liam Hezemans en de Fransman Bastien Cochet. In deze categorie die opener is dan ooit, met 61 ingeschreven piloten, zijn verrassingen zeker niet uitgesloten. Zeker als we weten dat Alessandro Tudisca en Rens Van Pelt van plan zijn om de situatie recht te zetten.
 
X30 Junior: het antwoord van Stevenheydens ?
 
Met een vijftigtal ingeschreven piloten belooft de X30 Junior klasse (12-14 jaar) nog maar eens een explosieve strijd te worden! In de strijd om de titel zullen we met veel aandacht het adembenemende duel volgen van Yani Stevenheuydens en de Nederlander Bart Ploeg, die tweede werd tijdens de IAME Euro Series in Castelletto vorige week. De twee mannen staan beiden, met een gelijk aantal punten, aan de kop van de competitie en hebben maar één ambitie in Mariembourg: het verschil maken! Maar hun tegenstanders, die volgen in het klassement, hebben allerminst de intentie om zich zomaar te laten doen. De regelmatige Lucas Taelman, San van Voskuilen en Senna van Soelen hebben alles in zich om het feestje van de twee leiders te komen verstoren, net als Noah Maton. We dienen eveneens de “Rookie” Kimmy Abraham in het oog te houden. Met de ervaring die hi j opdeed in Genk, zou de Ittrois wel eens mooie dingen kunnen laten zien. En laten we ook de piloten zoals de Nederlander Dani Prins niet vergeten, die hun eerste afspraak van het seizoen zo snel mogelijk willen vergeten.
 
Mini: Ramaekers als leider
 
Na zijn totale dominantie in Genk, zal Thibaut Ramaeckers ontegensprekelijk de te kloppen jonge wolf zijn in de Mini klasse (7-11 jaar)! De jongeman uit Chimay zal op het circuit van de Karting des Fagnes worden opgewacht door 32 tegenstanders die allen de strijd met hem willen aangaan. Eerst en vooral denken we aan de meest ervaren piloten van de categorie zoals Thibauld Geladé, Nils Lelaure en de Tsjech Lukas Horcicka. Maar dat zijn niet de enigen!  Tijdens de eerste afspraak van de IAME Series Benelux, zette de Nederlander Luuk Taal een indrukwekkende prestatie neer door als tweede te eindigen in de Finale. Hij is dus maar beter op zijn hoede, alsook voor zijn snelle landgenoten Mickey Blankespoor en Luca Houghton. Als we daar de beste rookies Anthony Bongartz, Roberto Baas en Jason Bralic aan toe voegen, mogen we zeggen dat de spanning te snijden zal zij n!

X30 Master: kan Berghmans Jr bevestigen?
 
Het mooie aan de X30 Master klasse (vanaf 25 jaar of zwaarder dan 75kg voor een uitgeruste piloot) is dat we van wedstrijd tot wedstrijd regelmatig een andere naam zien als laureaat. Benjamin Berghmans Jr realiseerde een perfecte seizoensstart door de twee kwalificatiesessies en een ingekorte Finale in Genk op zijn naam te schrijven. Maar zal de Belg dit kunnen herhalen dit weekend? Moeilijk te zeggen… Want tegenover hem staan zeer ervaren tegenstanders die ook van zich willen laten spreken. Als ze nu Hubert Bauthier, Sébastien Biélande, Fabio Kieltyka of Thierry Delré heten, allen willen ze de bovenhand nemen van de huidige leider. Quentin Henry, Thibaud Mazuin en Nicolas Jussy hopen van hun kant een hoger niveau te kunnen bereiken om zo de kloof met de kop van het peloton te verkleinen. En vervolgens volgen we eveneens de strijd t ussen Mathieu Bourdon en Kristof Vincent in het klassement dat is voorbehouden aan de Gentlemen. Kortom het beloofd een mooie strijd te worden om te volgen op alle niveaus!
 
X30 Super Shifter: de terugkeer van de Kampioen
 
De X30 Super Shifter klasse met de krachtigste motoren in de IAME Series Benelux (175cc motor met versnellingsbak) zal eveneens de moeite waard zijn. Allereerst zullen Sam Claes en Thomas Cypers, tweede en derde in de tussenstand van het kampioenschap, hun revanche willen nemen ten opzichte van de eerste winnaar van het seizoen, Christof Huibers. Vervolgens noteren we eveneens de terugkeer van enkele serieuze kandidaten voor de overwinning, waaronder tweevoudig Kampioen Sten Dorian Piirimagi en de geduchte Gil Mertens, tweemaal winnaar vorig jaar tijdens… zijn enige twee deelnames. Jimmy Deveen, derde tijdens de eerste Finale van het seizoen, zal eveneens een hogere plaats in het klassement proberen op te eisen. Hetzelfde geldt voor de terugkerende Corentin Grégoire en de Nederlander Postema. Het wordt ook oppassen voor Matteao Raspatelli die tijdens zijn debuutjaar in deze klasse hoopt een stunt te kunnen realiseren. De strijd tussen Alexander Swannet, Hughes De Schepper, Erik Hellemans, Christian Piantoni en Kevin Delcroix in het “Master” klassement zal eveneens de moeite zijn om te volgen.

Net als tijdens de eerste ronde moet de organisatie zich aanpassen voor de reeds gekende redenen. Verplicht mondmasker, ontsmetten van de handen, social distancing, een wedstrijd achter gesloten deuren… de regels zijn niet veranderd sinds Genk. Zelfs het specifieke uurrooster om te vermijden dat er teveel personen op de site zijn blijft behouden. De zaterdag zal opnieuw worden voorbehouden voor de X30 junior- en X30 Senior klasse (oefensessies, kwalificaties, kwalificatiesessies, Finale), en de zondag zal worden voorbehouden voor de Mini-, X30 Master- en X30 Super Shifter klasse.  Alle resultaten zullen te volgen zijn via de website savoiechrono.com.

Persbericht IAME Series BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op woensdag 23 september 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons