van der Horst

Mark Blundell en Nic Hamilton naar het BTCC

Nicolas Hamilton - Ford Focus RS
Nicolas Hamilton - Ford Focus RS
Het Brits toerwagenkampioenschap (BTCC) is immens populair in eigen land en vierde vorig jaar zijn 60ste verjaardag met een jubileumrace in Snetterton. De voorbereidingen voor de 61ste editie van het spectaculaire kampioenschap zijn volop aan de gang en bijna alle zitjes zijn, ruim anderhalve maand voor het startschot, ingenomen. Onlangs werden twee namen aangekondigd die ook bij het grote publiek een belletje laten rinkelen: Mark Blundell en Nicolas Hamilton.
Mark Blundell
Mark Blundell
De 52-jarige Mark Blundell kende een driejarige carrière in de Formule 1, met onder meer ook een seizoen bij McLaren, maar echt potten kon hij er nooit breken. Zijn adelbrieven zijn enkele zeges in het Noord-Amerikaanse CART-kampioenschap in 1997 en vijf jaar eerder vooral ook een succes in de 24 Uur van Le Mans, op een Peugeot 905 Evo 1B die hij deelde met Yannick Dalmas en Derek Warwick. Een van zijn laatste wapenfeiten was een deelname aan de Total 24 Hours of Spa met een Audi R8 LMS van United Autosports in 2011.

De Britse ex-F1-rijder wordt tijdens de jaargang 2019 van het BTCC de teamgenoot van de jonge Jake Hill op een Audi S3 Saloon van Trade Price Cars Racing. "Toen de kans zich voordeed om weer achter het stuur te kruipen, kon ik niet wachten tot alles in kannen en kruiken was", getuigt Blundell. "Het Brits toerwagenkampioenschap is een fantastische competitie waarin ik altijd al wou, maar nooit kon racen. Dat is nu eindelijk anders."

Nicolas Hamilton is uiteraard de halfbroer van Lewis, vijfvoudig wereldkampioen Formule 1. Door een hersenverlamming racet hij met een aangepaste wagen, vooral in de Britse Renault Clio Cup. In 2015 was hij al eens te zien in het BTCC met een Audi S3 van AmD Tuning, nu keert hij terug met een Ford Focus RS van Motorbase Performance. "Veel mensen denken dat ik door mijn familienaam alle nodige fondsen maar hoef op te rapen, maar de waarheid is helemaal anders. Ik stond er de afgelopen zes jaar alleen voor en probeerde telkens om net genoeg budgetten te verzamelen om een volledig seizoen te kunnen rijden."

Foto's: BTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Varia op woensdag 13 februari 2019.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons