van der Horst

Palttala: "Als de passie weg is, heeft het geen zin door te gaan"

Markus Palttala
Markus Palttala
De beslissing van Marc VDS Racing om te stoppen met de activiteiten binnen de autoracerij, heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor het rijderscorps. Eén van de personen die reeds jaren trouw blijft aan het team uit Charleroi, is de Belgische Fin Markus Palttala. Autosport.be sprak met de man uit Eupen over hoe hij de beslissing van Graaf Marc van der Straten-Ponthoz ervoer.
Markus Palttala ontvangt felicitaties na de zege in de 24 u van Francorchamps
Markus Palttala ontvangt felicitaties na de zege in de 24 u van Francorchamps
"We waren allemaal verbaasd over de beslissing van Renault om te stoppen met de Renault Sport Trophy", legt Palttala uit. "Enkele weken voordien was men namelijk nog druk in de weer met het promoten van het nieuwe seizoen. Er zouden nieuwe wagens en meer wedstrijden komen en de steun vanuit de Franse fabrikant zou stijgen. Wanneer men dus plotsklaps besloot om de stekker uit het kampioenschap te trekken, voelde Marc zich verraden. Als een man als hij onderweg zijn passie verliest, heeft het geen enkel nut om verder te gaan. Op dat vlak ben ik dus niet geheel verbaasd over zijn beslissing, maar natuurlijk vind ik het wel spijtig. We hebben mooie tijden beleefd en schitterende resultaten behaald, niet enkel dit seizoen, maar tijdens de voorbije tien jaar."

Lees ook: Renault schrapt de Renault Sport Trophy

Markus Palttala
Markus Palttala
Met de aankondiging van Marc VDS Racing Team vandaag, ziet Palttala ook een streep getrokken door een belangrijk deel van zijn programma. "We werken nog aan een programma in het IMSA Weathertech Sportscar Championship, maar niets is zeker op dit ogenblik. Deze periode is vaak moeilijk en tot nu toe heb ik nog geen formele bevestiging van een programma op Amerikaanse bodem ontvangen. Ik kijk evenwel ook naar wedstrijden op het oude continent. Ik zou heel graag terugkeren naar de Blancpain GT series en voer daarover gesprekken. Daarnaast klopt mijn hart ook nog steeds voor de Nürburgring Nordschleife, dus naar alle waarschijnlijkheid zal ik daar ook wel enkele races betwisten in 2017."

Foto's: Arne Simons, Niels Vaeck & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op vrijdag 9 december 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons