van der Horst

Markus Palttala topt eerste testdag van Renault Sport Trophy

Marc VDS Racing - Renault Sport R.S.01
Marc VDS Racing - Renault Sport R.S.01
Op het circuit van Motorland Aragón vond op dinsdag de eerste collectieve testdag van het nieuwe seizoen van de Renault Sport Trophy plaats. Niet alle teams waren al klaar en slechts negen Renault Sport R.S. 01 bolides namen de piste. Wel aanwezig was het Marc VDS Racing Team met Markus Palttala en Fabian Schiller. Het maakte een excellent debuut in de serie, Palttala zette immers de snelste tijd neer met een ronde in 1:52.890. Op 0.166 volgde het Oregon Team exemplaar van Bruno Bonifacio en Andrés Mendez.
Strakka Racing - Renault Sport R.S.01
Strakka Racing - Renault Sport R.S.01
Oregon Team, Equipe Verschuur, Strakka Racing, R-Ace GP, High Class Racing en Marc VDS Racing tekenden present voor de eerste testdag van de Renault Sport Trophy. Regen begroette de deelnemers wanneer zij ’s morgens de piste op reden. Wanneer de piste opdroogde was het Pieter Schothorst (Equipe Verschuur) die als eerste slicks liet opsteken maar bij het afsluiten van de morgensessie was het Lewis Williamson (Strakka) die de tabellen aanvoerde.

Markus Palttala
Markus Palttala
In de namiddag ging de Strakka bolide van Lewis Williamson en Tim Sugden nog sneller maar in de laatste tien minuten werd hij van de toppositie verdrongen door Palttala en Bruno Bonifacio. Markus Palttala: “ De condities waren niet optimaal deze morgen maar toch hoopte ik op nog meer regen gezien ik nooit op een natte piste had gereden met de Renault Sport R.S. 01. De baan droogde sneller op dan ik verwachtte maar toch was mijn eerste indruk van de wagen zeer positief, ik hou echt van deze bolide. Met zijn downforce en koolstof remmen doet hij mij denken aan de GT1 wagens van weleer. Ons doel is de titel maar vandaag zagen we dat de tijden heel dicht bij elkaar liggen en dat het dus een harde strijd zal worden.”  
 
De Renault Sport Trophy doet ons land aan op 24 en 25 september in het nevenprogramma van de ELMS race op het circuit van Spa-Francorchamps.

Foto's: Media Renault Sport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 23 maart 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons