van der Horst

Maro Engel naast Stéphane Sarrazin bij Venturi Formula-E

Maro Engel
Maro Engel
Venturi Formula-E heeft zijn rijdersduo voor het derde Formule E seizoen al bekend gemaakt. Naast Stéphane Sarrazin, die vorig seizoen al deel uitmaakte van het team, rekent men bij Venturi op Maro Engel. Maro Engel maakte de laatste jaren vooral faam in de GT racerij, maar was vroeger al succesvol in de Formule 3.
Jacques Villeneuve - Venturi
Jacques Villeneuve - Venturi
Venturi Formula-E startte het seizoen 2015-2016 met als rijders Stéphane Sarrazin en de flamboyante ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve. Maar al snel kwam het tot een breuk tussen de Canadees en het Monegaskische team waarna Mike Conway de rest van het seizoen afwerkte.
 


Voor het derde seizoen van de Formule E behoudt men bij Venturi Stéphane Sarrazin, maar voor de tweede wagen opteerde men voor Maro Engel. De dertig jarige Duitser reed van 2003 tot en met 2007 in de Formule 3 in zowel het Duitse als Britse kampioenschap. In zijn laatste jaar in de discipline werd hij Brits-vicekampioen na Marko Asmer. Mercedes nam hem toen op in zijn junior programma en plaatste Engel in het DTM. Daar bleef hij vier jaar zonder opmerkelijke resultaten te boeken, een zesde plaats in 2009 in Hockenheim
Maro Engel - Mercedes SLS AMG GT3
Maro Engel - Mercedes SLS AMG GT3
was zijn beste score. Daarna stapte hij over naar de GT racerij nog steeds met Mercedes. Zijn meest opmerkelijke wapenfeiten bij de GT’s zijn een zege in de FIA GT World Cup te Macao vorig jaar en de overwinning in de 24 uren van de Nürburgring eerder dit jaar. Voor de rest van het jaar gooit de Duitser het over een andere boeg en keert dus terug naar de formule wagens waarmee hij ook zijn carrière startte nu meer dan 10 jaar geleden.

Foto's: Arne Simons, FIA Formula E & FIA GT World CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op maandag 8 augustus 2016.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons