van der Horst

Marrakech: Sebastien Buemi pakt alsnog de zege ondanks straf

Sebastian Buemi - Renault e.dams
Sebastian Buemi - Renault e.dams
Sebastien Buemi (Renault e.dams) had de tweede gereden in de superpole sessie maar de Zwitser moest op de grid alsnog opschuiven naar plaats zeven, een straf omdat zijn brandblusser gedeeltelijk leeg was. Toch slaagde Buemi er in om zijn rivalen een voor een voorbij te gaan en na de verplichte wagenwissel lag hij derde na Felix Rosenqvist (Mahindra) en Jean-Eric Vergne (DS Virgin). De Fransman viel weg toen hij een drivethrough kreeg voor te snel rijden in de pitlane. Rosenqvist, die nog maar zijn tweede race in de Formule E reed, had veel energie verbruikt en moest snelheid minderen en kon alzo niet verhinderen dat Buemi en Sam Bird (DS Virgin) hem alsnog voorbij gingen.
Sam Bird - DS Virgin Racing
Sam Bird - DS Virgin Racing
Rosenqvist pakte bij de start de leiding voor Bird en Vergne maar al snel schoof de Fransman op naar plaats twee. Daarachter lag Buemi al vierde nadat hij voorbij gegaan was aan Nicolas Prost (Renault e.dams), Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) en Nelson Piquet Jr. (ABT Schaeffler Audi Sport). In ronde 16 wisselde de leider van wagen, achter hem volgden Vergne en Buemi, die voorbij Bird was gegaan. Vergne moest dan binnen voor een drivethrough waarna Buemi de achtervolging inzette op Rosenqvist. De Zweed moest spaarzaam omgaan met de hem resterende energie en moest Buemi maar ook Bird nog voorbij laten.

Prost eindigde als vierde voor Lucas di Grassi en Daniel Abt, Oliver Turvey (NEXTEV TCR) pakte op het einde nog de zevende plaats af van Vergne. Nick Heidfeld (Mahindra) en Jose Maria Lopez (DS Virgin) maakten de top tien vol. Jérome D’Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) beëindigde de race op de dertiende plaats.

Foto's: FIA Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 12 november 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons