van der Horst

Marrakech: Esteban Guerrieri op pole voor race 1, Honda en Lynk&Co domineren

Thed Björk - Esteban Guerrieri - Yvan Muller
Thed Björk - Esteban Guerrieri - Yvan Muller
Esteban Guerrieri is de eerste DHL-polesitter van het nieuwe WTCR-seizoen. De Argentijn verdrong Yvan Muller zowat halfweg de kwalificatiesessie naar P2 en zag zijn chrono naderhand door niemand meer verbeterd. Muller stond op dat ogenblik reeds in de pits met een olielek maar hoewel hij de rest van de sessie miste hield de Fransman niettemin vast aan diens tweede startplaats. Teammaats Thed Björk en de debuterende Andy Priaulx benadrukten de kwaliteiten van de nieuwe Lynk&Co 03 met een derde, respectievelijk vijfde tijd, het Cyan Racing-duo nam Guerrieri's All-Inkl.Com-teamgenoot Nestor Girolami (P4) in een sandwich. Fred Vervisch kreeg maar liefst met twee lekke banden af te rekenen en strandde hierdoor op een teleurstellende 24ste startplaats voor de later deze namiddag geprogrammeerde eerste race.
Gabriele Tarquini (BRC) die met een motorprobleem kreeg af te rekenen en Jean-Karl Vernay (WRT) redden met een zesde en zevende tijd iets of wat de eer voor hun onderscheiden werkgevers Hyundai en Audi.
Tiago Monteiro (KSMG Honda) vierde zijn come back met een achtste startplaats voor Yann Ehrlacher, de laatste van de vier Lynk&Co-rijders. Daniël Haglöf toonde zich de beste rookie, de Zweed snelde aan het stuur van zijn PWR-Cupra naar de tiende tijd, voor Kevin Ceccon in de Alfa Romeo Giulietta Veloce en het ietwat teleurstellende Hyundai-duo  Norbert Michelisz-Nicky Catsburg.

Voor Volkswagen werd deze eerste confrontatie een heuse tegenvaller: Rob Huff, net als Vervisch, Ma en Vernay slachtoffer van een lekke band,  raakte niet verder dan P16.  Sebastien Loeb Racing-teammaats Kristoffersson en local hero Bennani bakten er met P20 en 21 nog minder van. Leopard Audi Sport-rijder Gordon Shedden, in FP nog goed voor de snelste tijd, strandde op een al even teleurstellende P23, net voor Frédéric Vervisch.

De Kortrijkzaan moest al na acht minuten naar de pits met een lekke band, wellicht de oorzaak van meer onheil want de Comtoyou-piloot kwam naderhand nog nauwelijks op de baan. In de slotminuten rukte hij alsnog uit maar kwam er niet meer toe een tijd neer te zetten. Voor de West-Vlaming lijkt de geschiedenis zich in Marrakech te herhalen...
 
De eerste wedstrijd van het seizoen belooft een onderonsje tussen Honda en Lynk&Co te worden. Al blijft het bang afwachten voor Yvan Muller of zijn motor dient vervangen te worden; de Fransman beschadigde zijn wagen op de curbstone in één van de chicanes. Is dat het geval dan moet de viervoudige WTCC-kampioen helemaal achteraan van start.

 Marrakech - Kwalificatie Race 1:

Marrakech - Stand na Kwalificatie Race 1:
 
Foto: FIA WTCR/DPPI
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 6 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons