van der Horst

Marrakech: Gabriele Tarquini wint race 2, pech voor Nicky Catsburg

Gabriele Tarquini - BRC Hyundai i30 N
Gabriele Tarquini - BRC Hyundai i30 N
Polesitter Nicky Catsburg leek tien ronden lang op weg naar een vrij makkelijke zege tot hij door een mechanisch probleem werd verrast en zijn Hyundai i30 N in de bandenmuur plantte. BRC-teamgenoot Gabriele die hem als zijn schaduw was gevolgd, nam de fakkel over en liet na het opheffen van de gele vlag-neutralisatie moeiteloos een zesde WTCR-zege optekenen. De Italiaan werd op ruime afstand gevolgd door Jean-Karl Vernay, Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri en Mikel Azcona. Net als de achteropkomende Thed Björk, Yvan Muller en Tiago Monteiro schoof ook Frédéric Vervisch een plaatsje op om als negende te finishen met een schadevrije Audi RS 3 LMS.
  • Oeste Kart
Afgezien van de pech waarvan leider Nick Catsburg het slachtoffer werd, vielen er nauwelijks incidenten of positiewissels op te tekenen in deze ietwat eentonige tweede wedstrijd. Yann Ehrlacher verschalkte Esteban Guerrieri bij de start, wat hem na het wegvallen van Catsburg het laatste podiumplaatsje opleverde. Tiago Monteiro zag bij de start in één klap de beide Lynk&Co's van Thed  Björk en Yvan Muller aan zich voorbijgaan, de wederoptredende Portugees zou achtste eindigen na twintig ronden lang een opzittende Fred Vervisch te hebben afgehouden. Onze landgenoot die straks in de derde race vanop de pole vertrekt liet zich wijselijk niet tot een gewaagd maneuver verleiden en sprokkelde kostbare punten.

Ook Tom Coronel in de Comtoyou Cupra TCR eindigde als veertiende in de punten, al had het voor de Nederlander heel wat slechter kunnen aflopen toen ie ternauwernood aan een harde impact in de muur ontsnapte na van achtervolger Gordon Shedden een tik te hebben meegekregen.

Local hero Mehdi Bennani moest zijn Golf GTI al na drie ronden in de pits parkeren na contact met... teamgenoot Rob Huff. De Brit kwam als 22ste onder de geblokte vlag door maar liet bizar genoeg wel de snelste wedstrijdronde optekenen.

Marrakech - Uitslag Race 2 

Foto: WTCR/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons