van der Horst

Marrakech: Thed Björk puntenleider na winst in race 3, Vervisch finisht tweede

Thed Björk eerste leider
Thed Björk eerste leider
Geen tweede WTCR-zege voor onze landgenoot Frédéric Vervisch. De polesitter in race 3 kwam slecht uit de startblokken en verloor dadelijk twee plaatsen aan het Lynk&Co-duo Yvan Muller-Thed Björk. Muller leek op een eerste overwinning af te stevenen, daarbij geholpen door Björk die als buffer fungeerde tegen mogelijke aanvallen van onze landgenoot. De Elzasser werd evenwel verraden door zijn mechaniek en moest opgeven waarop teamgenoot Björk het van hem overnam en de nieuwe Lynk&Co 03 naar een eerste zege loodste, voor Vervisch, Azcona, Guerrieri en Tarquini. Yann Ehrlacher, Tiago Monteiro en Jean-Karl Vernay zagen hun race in de betonmuur eindigen, gelukkig zonder erg voor de rijders.
Thed Björk
Thed Björk
Poleman Frédéric Vervisch was duidelijk de snelste man van het lot maar verspeelde alle kans op een spraakmakende zege toen hij bij het doven van de lichten traag reageerde en achter Muller en Björk moest invoegen. Achter de Belg glipte revelatie Mikel Azcona binnendoor bij Tiago Monteiro naar de vierde plaats. Voor de Portugees zat de race er al snel op: opzij gedrumd door Esteban Guerrieri die bij het aanremmen binnendoor probeerde te glippen, tikte Monteiro op zijn beurt Ehrlacher in een slip waarbij beiden in de muur belandden.
 
Mikel Azcona - PWR Racing
Mikel Azcona - PWR Racing
Na het verdwijnen van de safety car leidde Yvan Muller probleemloos de operaties tot hij (naar verluidt door een rollbar-probleem) tot staan werd gebracht. Björk erfde zodoende de leiding en wist die tot de finishvlag voor Frédéric Vervisch veilig te stellen. Mikel Azcona en met hem constructeur Cupra zagen een sterk weekend beloond met een eerste podium.
 
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Hoopte Vervisch in de slotfase alsnog op een falen van leider Björk dan werd die hoop definitief de grond ingeboord toen Jean-Karl Vernay  door een remprobleem bij het aanremmen van de chicane hard in de muur knalde en een vijfde plaats verloren zag gaan. Het incident lokte een tweede neutralisatie uit waarop de wedstrijd achter de safety car werd beëindigd.
 
Nick Catsburg moest na zijn sortie in race 2 forfait geven voor de hoofdrace. Augusto Farfus zag een tiende stek verloren gaan toen hij met versnellingsbakproblemen op de baan tot stilstand kwam. Na Kevin Ceccon in race 1 scoorde ook Ma Qinghua met een negende stek punten voor Alfa Romeo en ook Volkswagen keerde niet met lege handen huiswaarts; Mehdi Bennani tikte als twaalfde aan en Rob Huff pakte het laatste punt voor de vijftiende plek, in het zog van Tom Coronel.
 
In het kampioenschap gaat Thed Björk aan de leiding met een bonus van vijf punten op Esteban Guerrieri. Tarquini is derde voor Nestor Girolami en Frédéric Vervisch.

Marrakech - Uitslag Race 2 

Marrakech - Stand rijders na race 3 

Foto's: WTCR/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons