van der Horst

Marrakesh: Edoardo Mortara start als snelste

Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
In de eerste vrije training in Marrakesh zette Edoardo Mortara de snelste tijd op de tabellen. De ROKiT Venturi-piloot deed dit in de laatste minuten van de sessie en bleef hiermee Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Lucas Di Grassi (ROKiT Venturi) voor. Ook Stoffel Vandoorne (Mercedes) deed het deze avond niet onaardig met een zevende plaats.
  • Hamofa Performance
Hoewel de temperatuur redelijk bleef, was vooral het zand op het circuit oorzaak van verscheidene schuivers. Toch verliep de sessie quasi zonder incidenten. Enkel in de laatste minuten van de training raakte Sébastien Buemi (Nissan e.Dams) de muur bij de pitsingang, waarbij de Zwitser zijn wagen zonder voorvleugel in de pitbox parkeerde. Ook Nyck de Vries (Mercedes) verkeek zich op de situatie en spinde in de laatste bocht waarna ook hij direct de pits opzocht.

Toch doet de Mercedes-aandrijving het goed in Marokko, gezien Mortara en Di Grassi in de top drie eindigden en Vandoorne ook constant bovenin de tabellen te vinden was en als zevende afklokte. Of dit morgen nog het geval zal zijn weten  we om 08:30 uur.

Foto: Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 1 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons