van der Horst

Marrakesh: Felix Rosenqvist pakt tweede overwinning van het seizoen

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist (Mahindra) gaat op hetzelfde elan van Hong Kong verder. De Zweed, die toen de overwinning toebedeeld kreeg omwille van de diskwalificatie van Daniel Abt, hield Sébastien Buemi (Renault e.dams) en Sam Bird (DS Virgin) af. De race zelf was gevuld met intense gevechten, een full course yellow, technische problemen en Team Audi Sport Abt dat een weekend achter de rug heeft om snel te vergeten.
Daniel Abt - Team Audi Sport Abt Schaeffler
Daniel Abt - Team Audi Sport Abt Schaeffler
Van bij de start konden polesitter Sébastien Buemi, Sam Bird en Felix Rosenqvist zich al snel afscheiden van de rest en zo al snel een gaatje slaan. Achter dat trio waren er intense gevechten met onder meer een aanrijding tussen Alex Lynn (DS Virgin) en Daniel Abt (Audi Sport Abt). Hiervoor kreeg de Duitser een drive-through penalty, waardoor hij uit de top 10 viel en niet meer in het stuk voorkwam. Ook zijn ploeggenoot en verdedigend kampioen Lucas di Grassi heeft een pechweekend achter de rug. Nadat hij al technische problemen had gekend tijdens de Super Pole, bleef de Braziliaan ook nu niet gespaard door stil te vallen tijdens de race. Uiteindelijk kreeg hij zijn wagen opnieuw aan de praat en parkeerde hij die in de pits, met de opgave als gevolg.

De race kreeg toch kleur nadat André Lotterer was gestopt naast de baan wegens technische averij, waarvoor de wedstrijdleiding besliste om een full course yellow in te lassen juist voor de pitstops. Hierdoor bleef Buemi op kop voor Rosenqvist, die Bird voorbijstak juist voor de neutralisatie. De DS-rijder verloor zo de voeling met de koplopers. Met een FanBoost nog op zak leek Buemi de wedstrijd te controleren maar vier ronden voor het einde stak Rosenqvist de Zwitser voorbij in een heel mooie actie. Buemi kon uiteindelijk geen vuist maken tegen de superieure Zweed en eindigde op plek twee. Sam Bird, Nelson Piquet (Jaguar Racing) en Jean-Eric Vergne (Techeetah) vervolledigen de top 5. Na de race bleek dat zowel Buemi (FanBoost werkte niet) alsook Sam Bird (versnellingsbak) te kampen hadden gekregen met technische problemen. Jérôme D’Ambrosio startte de race vanuit de pitlane en kwam niet verder dan een vijftiende plaats.

Dankzij de overwinning van Rosenqvist klimt hij naar de leidersplaats met vier punten voorsprong op Sam Bird elf punten op Jean-Eric Vergne. Buemi, die komaf maakte met de problemen van Hong Kong, schuift zo op naar een zesde plek op 23 punten van de Zweed. De volgende race is op 3 februari, in het Chileense Santiago.

Foto's: Formula E Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech (Marokko).
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons