van der Horst

Marrakesh: GT-piloten aan de macht bij rookie test

Daniel Abt en Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Team Schaeffler
Daniel Abt en Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Team Schaeffler
Met nog iets meer dan een week te gaan voordat de Formule E-karavaan de Marrakesh E-Prix afwerkt, brengen nog meer teams namen voor de rookie test naar buiten. Naast deze die al eerder werden bevestigd, krijgen nu ook veel GT-piloten hun kans om hun kunnen te tonen in een elektrische bolide. Dit is voornamelijk het geval bij Porsche en Audi.
  • De Swert Opticiens
Frédéric Makowiecki
Frédéric Makowiecki
Porsche stuurt maar liefst twee fabriekspiloten richting Marokko. Eén daarvan is Thomas Preining. De Oostenrijker zette pas onlangs zijn eerste stappen in de GT-racerij en werd dit seizoen zelfs al bevestigd als testpiloot voor het Formule E-team. Onverwacht is dat niet Simona de Silvestro - de tweede testpiloot van het team - maar Frédéric Makowiecki de eer krijgt om in de tweede wagen plaats te nemen. De Fransman die voor het merk uit Stuttgart actief is in Amerika, is wel geen onbekende in de Formule E. Twee jaar geleden mocht hij ook al eens proeven tijdens de rookietesten, toen nog met Techeetah.

Kelvin van der Linde
Kelvin van der Linde
Hetzelfde verhaal bij Audi dat eveneens twee GT-fabriekspiloten laat testen. De eerste is Mattia Drudi. De jonge Italiaan is nog maar sinds vorig jaar bij het merk met de Vier Ringen actief en is dit seizoen eveneens testpiloot voor Audi Sport Abt Team Schaeffler. De tweede naam is Kelvin van der Linde. De Zuid-Afrikaan heeft al een serieus palmares bij elkaar gereden voor Audi, waaronder de ADAC GT Masters-titel en de zege in de 10H Suzuka van vorig jaar. Een pittig detail: van der Linde heeft nog nooit in zijn carrière met een éénzitter gereden.

Foto's: Formula E - Niels Vaeck - Audi Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 20 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons