van der Horst

Marrakesh: Jean-Éric Vergne: van quarantaine naar het podium

Antonio Félix da Costa & Jean-Éric Vergne
Antonio Félix da Costa & Jean-Éric Vergne
Als er iemand een zwaar weekend achter de rug heeft, dan was het Jean-Éric Vergne wel. De tweevoudig Formule E-kampioen kwam pas zaterdagochtend in actie in Marokko waardoor hij kostbare testtijd miste op vrijdag. Het verhaal dat op vrijdag de ronde deed, was dat hij last had van hoofdpijn, maar het bleek uiteindelijk zelfs erger dan gedacht. 10 uur voor hij op het podium stond, zat hij namelijk nog in quarantaine en was hij veel zieker dan de meesten toen dachten. Een relaas van het verhaal van de Fransman.
Voor Vergne was het alweer even geleden dat hij nog eens op het podium stond. De laatste keer was in Bern vorig seizoen, overigens toen op het hoogste schavot. Wat het nog specialer maakte, is dat hij vrij ziek de race aanvatte en tevens een dijk van een wedstrijd reed. De Fransman startte op plaats elf en klom geleidelijk aan op om uiteindelijk zijn ploeggenoot Antonio Félix da Costa aan de overwinning te helpen. Na de prijsuitreiking verklaarde hij dat de situatie eigenlijk veel erger was dan gedacht.

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Vergne: "Ik heb de laatste drie dagen in bed gelegen met koorts en had geen kracht, zelfs niet om water te drinken. Ik ben gisteren naar het ziekenhuis geweest, waar ze mij ook getest hebben op het Coronavirus. Ik zat vast in een ziekenhuis in Marrakesh en mocht 10 uur lang de kamer niet uit. Ik volgde wel de vrije training (op vrijdag) en liep tegen de muren op. Toen ik vanochtend wakker werd, had ik zelfs nog 39-40 graden koorts en ik wist dat het een zware dag ging worden. Ik heb nog steeds last van koorts en ik ben bijna flauwgevallen toen ik uit de wagen stapte." Dat er iets niet in de haak zat, viel inderdaad op aangezien hij niet zoals traditiegetrouw recht het podium op liep, maar via de zijkant kwam. U mag het geloven: Vergne leverde een huzarenstukje af.

Foto's: Kurt Vanhoenacker Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 1 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons