van der Horst

Marrakesh: Krijgen we weer een Evans-show?

Start 2020 Mexico E-Prix
Start 2020 Mexico E-Prix
We zijn nog maar twee weken na de spektakelrace in Mexico City of de teams en piloten zitten al klaar op het volgende continent. Marrakesh was een toevoeging aan de kalender in tweede instantie, nadat de organisatie besliste om de manche in Hong Kong af te zeggen na de rellen aldaar. Doch kreeg deze race vorig seizoen een onverwacht spannend einde. Of dat dit jaar ook het geval wordt, hangt af van wie er de beste kaarten in handen heeft en daar hoopt kampioenschapsleider Mitch Evans zeker op.
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Hoewel de race in Mexico veel interessante momenten kende, bleef de spanning uit wat betreft de overwinning. Eens Mitch Evans zich kon losrukken uit het deelenemersveld, zagen ze hem nooit meer terug. Dit was overigens niet de eerste maal dat de Brit dominant rond reed. In Santiago was dit ook al het geval, alleen werd de Kiwi toen genekt door zijn batterij vanwege de hoge temperaturen. Of hij in Marokko ook kans maakt op de overwinning? Absoluut, maar gezien hij in groep één zit voor de kwalificaties, zal hij toch wat inhaalmanoeuvres moeten plegen. Iemand die daar alles van kent is Antonio Félix da Costa.

Antonio Félix da Costa & Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa & Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Félix Da Costa liet eveneens in de laatste twee wedstrijden zien dat hij een snelle piloot is, maar daardoor rommelt het ook een beetje bij DS Techeetah. Tot tweemaal toe kwam de Portugees in het vaarwater van "zijn kopman" Jean-Éric Vergne. In Santiago was dat toen de Fransman met een beschadigde wagen voor zijn ploeggenoot reed en in Mexico was er de miscommunicatie over een wissel van positie. We kunnen er niet om heen dat het niet de beste races waren van de Fransman, afgezien van zijn mooie vierde plaats in Mexico. Beide rijders komen nog altijd goed overeen, zo verklaarden zij aan de buitenwereld, al zal Vergne nog mijmeren naar de periodes dat hij André Lotterer naast zich had.

André Lotterer
André Lotterer
De Duitser maakte in Mexico beide uitersten mee: euforie doordat hij de eerste pole aan Porsche schonk, maar ook teleurstelling na de slechte start, waar hij werd aangetikt door ondermeer Sam Bird. Gevolg, een opgave in de race en de derde nulscore in evenveel races. Nee, sinds de eerste manche zit het voor Lotterer bij de nieuwbakken constructeur in de Formule E nog niet mee. Toch trekt de Duitser met Belgische roots nog hoopvol richting Marrakesh en met de snelheid die hij toonde in Mexico City, maakt hij kans op mooie resultaten. Kan hij dit weekend bevestigen? We zullen het weten zaterdag omstreeks 16 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 27 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons