van der Horst

Marrakesh: Nick Cassidy snelste tijdens rookie test met nieuw ronderecord

Nick Cassidy - Envision Virgin Racing
Nick Cassidy - Envision Virgin Racing
Zondag, tijdens de zes uur durende rookie testen in Marrakesh was het huidig Super Formula-kampioen Nick Cassidy die de snelste tijd liet optekenen. De Kiwi reed met de Envision Virgin Racing Audi richting een 1:16.467 en verpulverde hiermee het twee jaar oude baanrecord van Nico Müller. Achter Cassidy waren het de GEOX Dragon van Sergio Sete Camara en de DS Techeetah van Filipe Albuquerque die de top drie vervolledigden, hetzij op een halve tel van de paarse Audi.
Kelvin van der Linde - Audi Sport Abt Schaeffler
Kelvin van der Linde - Audi Sport Abt Schaeffler
Tijdens de test, die verdeeld was in blokken van drie uren, werd het al snel duidelijk dat het in de voormiddag een kennismakingsronde werd voor alle piloten. Praktisch iedereen legde om en bij de veertig rondjes af met op kop Arthur Leclerc (Mercedes) die 50 rondjes op de teller zette. Hierdoor kregen we ook wel een verrassende naam bovenaan de tabellen, Kelvin van der Linde (Audi) zette tijdens zijn eerste kennismaking in een single seater de snelste chrono neer met Cassidy in zijn zog. In de namiddag zette de Kiwi de puntjes op de i en nam zo het record over van Nico Müller, die de vorige twee jaren de rookie test domineerde. Hiermee zette hij Sete Camara op bijna een halve tel en Albuquerque strandde op zes tienden. 

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Achter de top drie was het Nicolas Lapierre die met de DS Techeetah de vierde snelste tijd klokte. Lapierre moest onverwachts invallen nadat James Rossiter vrijdag de plaats moest innemen van Jean-Éric Vergne en alzo dus het recht om deel te nemen de rookietestdag verspeelde. De vijfde snelste tijd ging naar de beloftevolle Kyle Kirkwood (BMW). Daniel Juncadella (Mercedes) kreeg de eer om met de wagen van Stoffel Vandoorne op pad te trekken en tegelijkertijd moest hij uitzoeken waar het probleem zat dat Stoffel de vorige dagen plaagde. Na een moeizame voormiddag vond men bij Mercedes toch wat snelheid terug en hij klokte uiteindelijk op een elfde plaats af. Onze landgenoot Sam Dejonghe was eveneens aanwezig, maar gezien hij een druk testprogramma voorgeschoteld kreeg, zat de jacht op een snelle tijd er niet in. Hij besloot de dag als 20ste op 24 deelnemers.

Met medewerking van Sophie Verplancke

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 1 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons