van der Horst

Marrakesh: Nissan en Envision Virgin Racing geven eerste namen rookie-test vrij

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Sedert enkele seizoenen organiseert de Formule E een rookie-testdag, de dag na de Marrakesh E-Prix en ook dit seizoen zal het niet anders zijn. Hiermee krijgen nieuwe gezichten hun kans om hun kunnen te tonen in de elektrische bolide en trachten om te imponeren om alzo een vast zitje te in de serie te bemachtigen. Nissan e.Dams en Envision Racing zijn de eerste teams die namen vrijgaven en het zijn niet van de minsten.
Jann Mardenborough & Mitsunori Takaboshi
Jann Mardenborough & Mitsunori Takaboshi
De Japanse constructeur stuurt Mitsunori Takaboshi en Jann Mardenborough richting Marokko. De 27-jarige Takaboshi is al verbonden aan Nissan sinds 2016, waarbij hij toen deel uitmaakte van de Nissan GT Academy. Na een jaar in Europa werd hij een vaste waarde in de Super GT. Hetzelfde kan gezegd worden van Mardenborough een van de laatste overlevers bij de Japanse constructeur van zij die het schopten van gamer naar racer. Toeval wil dat beide rijders dit seizoen ook een wagen samen zullen delen in de topklasse van de Super GT.

Alice Powell
Alice Powell
Bij Envision Virgin Racing komt al zeker Alice Powell aan de start. De Britse dame was vorig seizoen actief in de nieuwe W Series, waar zij dit jaar ook zal uitkomen, dit in combinatie met de Jaguar I-Pace eTrophy, waar zij vorig jaar eerst als VIP-gastrijder aan de start kwam en nu een vast zitje bemachtigde bij het Jaguar ran racing eTROPHY Team Germany. 

Foto's: Formula E - Nismo - Jaguar Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 18 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons