van der Horst

Marrakesh: Pechweekend voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Als we moeten terugblikken naar het weekend van Stoffel Vandoorne in Marrakesh kunnen we maar één ding concluderen: het liep voor geen meter. Al van bij de eerste vrije training moest de Rumbekenaar een achterstand wegwerken op de tegenstand. Dat lukte wel op zaterdag maar niet genoeg om een vuist te maken tegenover de rest van het veld. Achteraf was Vandoorne dan ook zeer teleurgesteld over zijn prestaties en wil dan ook zo snel mogelijk weten wat er misging.
Wagen Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Wagen Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Over de sessies door leek het wel of Vandoorne steeds met verschillende problemen te kampen kreeg. Vrijdag had hij problemen met zijn remmen, iets wat overigens nog een goed excuus was voor zijn fout in zijn snelle ronde. Dit probleem geraakte uiteindelijk opgelost, maar de volgende ochtend kondigde zich een nieuw problemen aan. De Rumbekenaar kampte ditmaal met serieus veel onderstuur waardoor hij nog steeds moest blijven vechten om zijn tijden iets te verbeteren. Dan moest de E-Prix nog beginnen en ook daar geraakte de Mercedes Silver Arrow 01 niet vooruit. Na de race wil Vandoorne dan ook maar één ding weten: wat was er aan de hand?

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Alles bij elkaar gezien was dit een zeer zwaar weekend voor mij. Ik heb in elke sessie moeite gehad om vooruit te komen en ik vond nooit mijn goeie ritme, zelfs niet een klein beetje, wat vreemd is want dit is de eerste keer dat mij dit overkomt. Ik moet weten waarom want op dit moment tast ik zelf in het duister. We hebben alles geprobeerd op de wagen, maar we konden er precies nooit meer uit krijgen. Het goede nieuws is dat Nyck (de Vries) zijn tempo beter was en hij reed dan ook een sterk weekend. Gelukkig kijken we nu aan tegen een lange onderbreking zodat we alles in detail kunnen analyseren". Met een onderbreking van een maand krijgt het team nu ruim de tijd om het probleem op de wagen van Vandoorne te detecteren, zodat hij terug kan meestrijden om de knikkers tijdens de volgende wedstrijd te Rome.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 1 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons