van der Horst

Marrakesh: Rijderslijst voor rookie test bijna volledig

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Terwijl u gisteren nog kon lezen dat er al zestien namen bevestigd waren voor de rookie testdag in Marrakesh, kwamen er sindsdien nog zeven namen bij. Op NIO na, dat nog de laatste rijder moet bevestigen, weten we wie er in Marokko in actie komt en het wordt een opvallende mix van zeer ervaren piloten in combinatie met een hele hoop jonge wolven die hun stappen richting de top zetten.
Filipe Albuquerque en Phil Hanson
Filipe Albuquerque en Phil Hanson
Teamkampioen DS Techeetah stuurt met James Rossiter en Filipe Albuquerque wellicht twee van de meest ervaren piloten richting Marokko. De Brit is vooral een vaste waarde in Japan, terwijl de Portugees een benadigd LMP2-piloot is. Mercedes vaardigt Daniel Juncadella - vorig jaar eveneens aanwezig voor HWA - af in combinatie met de jonge Jake Hughes.

Sérgio Sette Câmara
Sérgio Sette Câmara
Jaguar zet Sascha Fenestraz in als tweede naam, terwijl NIO de veelbelovende Daniel Cao richting Marrakesh stuurt en hem daarnaast tevens bevestigde als test- en ontwikkelingspiloot voor het Chinese team. Eenzelfde verhaal bij GEOX Dragon, dat als tweede naam Sergio Sette Camara stuurt. De Braziliaan werd de laatste tijd meer en meer gelinkt richting IndyCar, maar heeft al zeker gekozen voor een rol als tetsrijder bij het team van Jay Penske. De kans bestaat eveneens dat hij dit seizoen nog zijn debuut maakt in de formule E in New York gezien Nico Müller dan verplichtingen heeft in de DTM.
 
TeamPiloot 1Piloot 2
Audi Sport ABT SchaefflerMattia DrudiKelvin van der Linde
BMW i Andretti MotorsportLucas AuerKyle Kirkwood
DS TecheetahJames RossiterFilipe Albuquerque
Envision Virgin RacingAlice PowellNick Cassidy
GEOX DragonJoel ErikssonSergio Sette Camara
Mahindra RacingSam DejonghePipo Derani
Mercedes-Benz EQDaniel JuncadellaJake Hughes
NIO 333Danie Cao?
Nissan e.DamsMitsunori TakaboshiJann Mardenborough
Panasonic Jaguar RacingJamie ChadwickSascha Fenestraz
ROKiT Venturi RacingNorman NatoArthur Leclerc
TAG Heuer PorscheThomas PreiningFrédéric Makowiecki

Foto's: Formula E - Gerd Moors - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 21 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons