van der Horst

Marrakesh: Sam Dejonghe voor derde jaar richting rookie tests

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Nadat Nissan en Envision Virgin Racing al een paar namen losten van piloten die deelnemen aan de rookie testen die doorgaan een dag na de Marrakesh E-Prix,, worden er nu nog meerdere piloten bevestigd. Zo geeft Jaguar de kans aan Jamie Chadwick en zet Geox Dragon Joel Eriksson in tijdens de testdag. Net zoals de vorige jaren zal ook België bij de rookie tests vertegenwoordigd worden door Sam Dejonghe bij Mahindra.
Jamie Chadwick - W Series
Jamie Chadwick - W Series
Voor het derde jaar op rij mag Dejonghe zijn kunsten tonen ditmaal met de M6Electro van het Indische team. Vorig seizoen deed hij dat nog in de wagen van Pascal Wehrlein en eindigde hij mooi in de middenmoot op het einde van de dag. Wie de tweede testpiloot wordt bij Mahindra is nog niet gekend. Een zelfde situatie bij Jaguar, dat enkel Jamie Chadwick bevestigde. Voor de huidige W Series kampioene was 2019 een grandcru-jaar en de trend lijkt zich ook nu te bevestigen. Vorig jaar was zij ook al tweemaal aanwezig tijdens een testdag, zowel in Riyadh als in Marrakesh, toen voor NIO.

Joel Eriksson - Philipp Eng
Joel Eriksson - Philipp Eng
Bij Geox Dragon is het Joel Eriksson die al zeker aanwezig zal zijn. De Zweedse ex-DTM piloot is geen onbekende in de Formule E. Twee jaar geleden mocht hij ook al eens deelnemen aan de testen toen met DS Virgin Racing, hetzij toen met de vorige generatie wagens. Daarnaast werd tevens bevestigd dat hij dit seizoen de rol als reserve-piloot binnen het team van Jay Penske zal opnemen. Ook hier is het nog wachten op een tweede naam.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - W Series - Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 19 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons