van der Horst

Maserati draagt unieke MC20-prototype op aan Sir Stirling Moss

Maserati MC20
Maserati MC20
De Maserati MC20 is de nieuwste supercar van het Italiaanse merk en moet bovendien de Maserati-naam terugbrengen naar het racecircuit. De MC20 moest intussen al officieel voorgesteld zijn, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Nu geeft Maserati nieuwe beelden vrij van het prototype en profiteert van die gelegenheid om de pas overleden Stirling Moss te eren.
Maserati 250F
Maserati 250F
Iets meer dan een maand geleden overleed Stirling Moss, de beste Formule 1-piloot die nooit wereldkampioen werd. Moss was een echte Brit, was daar heel trots op en om die reden koos hij vooreerst voor Britse wagens om mee te racen. In het begin van de jaren 50 waren de Britse F1 bolides, zoals HWM, Connaught, ERA en Cooper, echter niet de snelste en al zeker niet de betrouwbaarste wagens. Moss zag in dat hij nooit zou winnen in de Formule 1 als hij trouw bleef aan de Britse merken, en op aanraden van Mercedes-Benz-racingbaas Alfred Neubauer kocht hij voor het seizoen 1954 een Maserati 250F, een wagen waarmee hij eindelijk zijn ware talent kon tonen.

Maserati MC20
Maserati MC20
Maserati heeft nu besloten om Moss te eren door het eerste prototype van de MC20 naar hem te vernoemen. De MC20 moet de waardige opvolger worden van de MC12 en werd volledig bij Maserati ontwikkeld, waar de MC12 nog zijn krachtbron haalde bij de Ferrari Enzo. Het voorgestelde prototype is nog getooid in camouflagekleuren, met daarop duidelijk de naam van Stirling Moss.

Foto's: Maserati & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op woensdag 13 mei 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons