van der Horst

Maserati MC20 wint "Best of the Best" titel bij Red Dot Awards

Maserati MC20
Maserati MC20
Tijdens de uitreiking van de Red Dot Awards 2021 heeft de Maserati MC20 de titel "Best of the Best" gewonnen in de categorie "Product Design". De Red Dot Awards is een internationale designwedstrijd die wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Duitsland. Sinds 1955 beoordeelt en selecteert het centrum de meest esthetische, functionele, intelligente en innovatieve producten van over de hele wereld.

Elk jaar erkent deze prestigieuze wedstrijd uitmuntendheid op het gebied van product- en merkdesign, op basis van criteria die voortdurend worden aangepast aan de sociaal-culturele context. Een jury van vijftig internationale experts beoordeelt producten in bijna vijftig verschillende categorieën, van mode tot accessoires en van meubels tot auto’s. 

Maserati CEO Davide Grasso verklaarde: “Onze missie was een auto te ontwikkelen die in de toekomst zou worden herinnerd als het model dat het nieuwe tijdperk voor Maserati inluidde. En ik denk dat we met de MC20 in die opzet zijn geslaagd. Maserati is van nature innovatief, gedreven door passie en uniek in zijn designs: deze nieuwe supersportwagen belichaamt al deze waarden en weerspiegelt de start van deze nieuwe fase in de geschiedenis van het merk. ''

"We zijn vereerd met deze felbegeerde onderscheiding, als erkenning voor het voltallige team dat hard aan dit unieke project heeft gewerkt en een auto heeft gecreëerd die een nieuw hoofdstuk aan de historie van Maserati toevoegt," aldus Klaus Busse, hoofd Maserati Design.

Maserati MC20
Maserati MC20
De Maserati MC20 is ontworpen door het Centro Stile Maserati in Turijn. Het is een echt meesterwerk geworden dankzij een mix van elegantie en sportiviteit. De focus op prestaties leidde tot het concept van een auto met een uitgesproken persoonlijkheid, met verfijnde aerodynamica en onmiskenbare lijnen die hem uniek maken. De nieuwe supersportwagen vertegenwoordigt de pure vorm van snelheid, in Maserati-stijl. De MC20 is van nature innovatief en elk ontwerpdetail is functioneel. Zo zijn bijvoorbeeld de vleugeldeuren niet alleen verbluffend mooi, ze verbeteren ook de ergonomie van de auto en zorgen voor een optimale toegang tot de cabine.

De Maserati MC20 is ontwikkeld door het Maserati Innovation Lab en wordt gebouwd in de historische fabriek in Modena. Het is een echte Italiaanse supersportwagen met een fantastisch uiterlijk waaronder een compromisloze sportieve ziel schuilgaat: de nieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor. Deze krachtbron is goed voor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan 2,9 seconden en een topsnelheid van ruim 325 km per uur. De gepatenteerde motor is volledig door Maserati ontworpen, ontwikkeld en gebouwd en maakt gebruik van voorkamerverbrandingstechnologie die is afgeleid van Formule 1-motoren.

Foto: Maserati




Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Autonieuws op donderdag 1 april 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons