van der Horst

Masters Historic & Belcar: Deldiche Racing bekroont perfect weekend met zege

Algemeen Podium Master Historic & Belcar
Algemeen Podium Master Historic & Belcar
Deldiche Racing heeft de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship gewonnen. Luc De Cock en Sam Dejonghe kwamen als eerste over de meet te Circuit Zolder, ondanks een dubbele drive-through penalty voor een tweevoudige inbreuk op de normtijd. Stienes Longin/Sven Van Laere/Thomas Piessens pakten een meer dan behoorlijke tweede plaats nadat ze in de openingsfase konden kampen voor de kop in de race. Belgium Racing overkwam een stop and go penalty om zich met het mes tussen de tanden terug te vechten naar een algemeen podium op een kwartier van het zwart-wit geblokt.
Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Sam Dejonghe verzilverde zijn pole positie bij de start van de race over 125 minuten en behield de leiding voor de Wolf met Stienes Longin aan het stuur, de Belgium Racing Porsche en de Wolf gepiloteerd door Bert Longin. Laatstgenoemde wist na enkele ronden door te stoten naar een logische derde plaats, terwijl Sam Dejonghe iets later voor de eerste maal onder de normtijd van 1:34.5 dook. "Het scherm in de wagen gaf aan dat ik goed zat, maar blijkbaar loopt er iets fout met de berekening van de normtijd. Een fout die eigenlijk niet mag gebeuren, maar goed het zij zo", zuchtte de Antwerpenaar.

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
De fabrieks-Wolf GB08 van PK Carsport kon zich lange tijd handhaven in de kopgroep, tot er - opnieuw - elektrische problemen opdoken. De Limburgse equipe kampt al enkele dagen met elektrische kwelduivels en ziet nu een goed resultaat verloren gaan. Belgium Racing kreeg in de openingsfase een stop and go penalty toebedeeld omdat de bolide bij het "vijf minuten bord" tijdens de startprocedure niet met de vier wielen op de grond stond. De troepen van Patric Derdaele toonden evenwel wat ze waard waren en vochten zich een weg terug richting het algemene podium - een meer dan verbluffende prestatie!

Mext Racing - Porsche 991
Mext Racing - Porsche 991
Koen en Kris Wauters werden samen met Xavier Stevens vierde met de MexT Porsche na een regelmatige race. Hans en Frank Thiers die  op een gegeven moment nog op podiumkoers lagen moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met de vijfde plaats. De Mc Donald’s Racing Norma MF20 van Boeykens/Desschans sloot de race af in zesde positie voor de Speedlover Porsche van Paque/Paisse, de B&T Racing Radical SR3 van Ooms/Engelen.

De overwinning in klasse 3 was voor de BMW M235i Cup van Guillaume Dumarey, hij eindigde tiende algemeen. In klasse 4 ging de hoofdprijs naar de EMG BMW van de gebroeders Franssen, terwijl de zege in de klasse 5 of BMW Clubsport naar de Donniacuo klan gaat. De BMW van Petra en André Carlier, normaal uitkomend in de youngtimer-klasse (Belcar 6), maar voor deze wedstrijd ingedeeld in Belcar 5, zag de meet niet.

Update 18:45

Lees ook: Sancties na de race gooien klassement volledig overhoop

Foto's: Marnik Mouchaers  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons