van der Horst

Masters Historic & Belcar: Norma bovenaan tijdens Testing

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Vanochtend werd op Circuit Zolder de allereerste sessie van het Belcar Endurance Championship 2016 verreden. Onder een stralende zon parkeerde de Deldiche Racing Norma M20 FC zich bovenaan de tijdstabellen, met het exemplaar van McDonald's Racing op P2 en de Belgium Racing Porsche als snelste der GT's op een derde plaats. De sessie werd eenmaal onderbroken om de Saker RapX terug te brengen naar de pitlane.
  • STX Motorhomes
Luc De Cock - Jim De Cock
Luc De Cock - Jim De Cock
In het begin van de sessie was de Wolf GB08 van Piessens/Longin/Van Laere de referentie, maar Luc De Cock stuurde zijn Norma al snel naar de kop van het klassement. Een kwartiertje later realiseerde RACB National Team-laureaat Sam Dejonghe de absoluut snelste chrono van de voormiddag; een 1:32.790 die bijna twee seconden onder de normtijd voor de race ligt en slechts enkele tienden boven de normtijd in de kwalificaties. Hij hield de zuster-Norma uiteindelijk af met meer dan twee tellen.

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing moest al bijna vier seconden toegeven, al zijn de chrono's tijdens dit oefengalop van weinig belang. Wiebe Wijtzes was primus (9e algemeen) in Belcar 4 op de #21 BMW die hij deelt met Steve Vanbellingen. In Belcar 3 ging die eer naar Guillaume Dumarey, terwijl Markus Palttala primus was op de BMW 3-serie in Belcar 5. Heel wat wagens waren na afloop van deze allereerste sessie niet terug te vinden op de tijdswaarneming, vermoedelijk door problemen met hun transponder.

Om klokslag 14H krijgen de heren en dames piloten een half uur de tijd om zich een plekje te verzekeren op de startgrid voor morgen.

--- Uitslag Testing Belcar Endurance Championship - Masters Historic Racing & Belcar (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons