van der Horst

Masters Historic Racing & Belcar: Loïc Deman wint ook tweede race Historic F1

Loic Deman - Tyrrell 010
Loic Deman - Tyrrell 010
Loïc Deman (Tyrrell 010) heeft op zondagnamiddag zijn prestatie van een dag eerder herhaald, onze landgenoot startte opnieuw van op de pole en won de race na van start tot finish op kop gereden te hebben. Het werd zelfs een dubbel voor de Belgen, de tweede plaats ging immers naar Christophe D’Ansembourg (Williams FW07/C). De laatste podiumplaats was voor de Brit Michael Lyons (Hesketh 308 E), die voor de tweede maal dit weekend de pro-78 klasse won.
Start race 2 FIA Masters Historic Formula 1
Start race 2 FIA Masters Historic Formula 1
De eerste race die zaterdag verreden werd had enkele slachtoffers gemaakt, zodat er maar 15 wagens aan de start verschenen van de tweede race op zondag. Belangrijkste slachtoffer was Simon Fish die zijn Ensign de dag ervoor in de muur zette en zo zijn plaats op de tweede startrij niet kon innemen. Loïc Deman was opnieuw het best weg bij de start terwijl Lyons in het gewoel na het uitkomen van de eerste linkse twee plaatsen verloor en terugzakte naar plaats vier. Aanvankelijk kon Deman geen afstand nemen van Gregory Thorton (Lotus 92), maar in zijn poging om Deman bij te blijven ging de Brit in de eerste linkse in de fout en moest een eind door het grind ploegen. Alle tegenstand was nu weggevallen voor Deman die won met meer dan 12 seconden voorsprong op D’Ansembourg.

Christophe D’Ansembourg - Williams FW07/C
Christophe D’Ansembourg - Williams FW07/C
Achter Deman werd er hevig gestreden om de tweede plaats tussen D’Ansembourg, Lyons en Nick Padmore (Lotus 77). De Belg trok aan het kortste eind en werd tweede voor Lyons en Padmore. Lyons won de pro-78 klasse voor Padmore. Alain Plasch werd met zijn Fittipaldi F5A vijfde voor de McLaren M19 van Joaquin Folch-RUSINOL en de Tyrrell 012 van Ian Simmonds. Katsuaki Kubota (Lotus 72) en Mike Wrigley (Williams FW07) moesten al na een ronde de pits opzoeken en ook onze landgenoot Marc Devis (Maki F101) overleefde de openingsronde niet.

Foto's: Marnik Mouchaers
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 10 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Masters Historic Racing & Belcar.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons