Masters Historic Racing & Belcar: Volledig Lola podium in de FIA Masters Historic Sportscars

Jon Minshaw/Phil Keen - Lola T70 Mk3b
Zondagnamiddag werd in het kader van het Masters Historic & Belcar weekend nog een race betwist voor het FIA Masters Historic Sportscars kampioenschap. Deze klasse staat open voor Sport Prototypes en GT’s van de periode 1962 tot 1974. Zoals een beetje verwacht werd domineerden de sterke Lola T70’s de 60 minuten durende race en namen de Britse wagens het volledige podium in beslag. Maar zo eenvoudig was de race voor de zware Lola’s met hun V8 5 liter motor niet, de remmen hadden het immers zwaar te verduren en slechts drie van de acht T70’s haalden de finish zonder problemen, maar wel op de plaatsen een tot en met drie.
Mike Donovan - Lola T70 Mk3b
De eerste Lola T70 die het strijdperk moest verlaten was die van David Hart, daarna volgden de bolides van Paul Gibson en Leo Voyazides. Op het einde van de race zocht ook nog Chris Beighton de pits op. Voor de lichtere wagens uit de 2 liter prototype klasse was de één uur durende race nog te kort, zij konden de drie overblijvende T70’s niet verschalken en vielen buiten het podium. De zege ging naar Jon Minshaw en Phil Keen in hun Lola in de kleuren van het VDS Racing Team. De Belg Marc Devis op zijn Lola T70 Spider werd als dertiende geklasseerd op vijf ronden van de winnaars.