van der Horst

Mateschitz herhaalt dat Red Bull F1 verlaat indien men niet meer wint

Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Dietrich Mateschitz, eigenaar van Red Bull, dreigt wederom uit de F1 te stappen en laat weten dat hij enkel wil blijven indien hij over een competitief team beschikt. Na vier jaar op rij het kampioenschap voor rijders en constructeurs te hebben gewonnen, moest Red Bull Racing vorig jaar dan toch het onderspit delven. Tijdens dit eerste jaar van het nieuwe turbo-tijdperk vertrok rivaal Mercedes beter uit de startblokken en veroverde op een zeer dominante wijze beide titels.
  • Skylimit Events
Daniel Ricciardo - Red Bull RB11
Daniel Ricciardo - Red Bull RB11
De Oostenrijkse renstal verwachtte sterker te zijn dit nieuwe seizoen, maar na een moeilijke eerste wedstrijd in Australië brak er een publiek moddergevecht uit tussen het team en motorleverancier Renault. Red Bull's motorsport adviseur Helmut Marko zei dat Mateschitz eventueel klaar was om Red Bull's betrokkenheid in de sport te herzien.

Op donderdag naar aanleiding van de Grote Prijs van China herhaalde Mateschitz dit dreigement en benadrukte dat hij weinig nut zag om in de F1 mee te draaien als zijn team niet in de positie is om races te winnen.

“We blijven enkel in de Formule 1 als we een competitief team hebben en om dat te zijn hebben we een wedijverende krachtbron nodig”, zei Mateschitz tegen de Oostenrijkse pers. “Als we er geen hebben, ook al hebben we de beste auto en de beste rijders, dan hebben we nog geen kans om te strijden voor de overwinning.”

Daniel Ricciardo - Red Bull Racing
Daniel Ricciardo - Red Bull Racing
Er werd zelfs gesuggereerd dat Red Bull zijn eigen motoren zou bouwen indien ze zouden scheiden van Renault, maar Mateschitz ontkende. “We zijn geen autofabrikant die zo'n investering kan rechtvaardigen, dus we vertrouwen op Renault om de kloof met Ferrari en vooralsnog Mercedes te dichten.”

Mateschitz denkt ook dat Renault beter uit de sport zou verdwijnen als ze niet in staat zou zijn om terug naar de top te geraken met Red Bull. “Uiteraard mag Renault over hun opties nadenken, alsook het eventueel terugtrekken uit de F1. Als motorbouwer is het hun taak om een sterke krachtbron te leveren. Als ze dat kunnen, des te beter. Indien niet, wat de reden ook moge zijn, dan kunnen ze beter stoppen en dan zijn de consequenties voor ons ook duidelijk”, aldus Dietrich.

Ronald Ooms - Foto's: Racing International Photography & Red Bull Racing



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons