van der Horst

Mathieu Detry schenkt DDK Mega een tweede polepositie van het seizoen

Mathieu Detry - #517 DDK Mega
Mathieu Detry - #517 DDK Mega
Na Aurélien Comte in Spa-Francorchamps, koos DDK Racing in Charade voor Mathieu Detry om op jacht te gaan naar de polepositie. Met succes! De #517 DDK Mega veroverde ook op het circuit in de Franse Auvergne de Hankook Qualifying Trophy van de Fun Cup powered by Hankook, met een minieme voorsprong van 0,012 seconden op Lucas Taelman (#486 Michaël Mazuin Sport) en 0,020 seconden op Cédric Bollen (#424 Groupe Lemoine by M3M Racing).
Zijn laatste polepositie dateert van de Kronos 10 Hours of Mettet van 2018, maar Mathieu Detry behoort nog altijd tot de snelste rijders uit de Fun Cup powered by Hankook. Dat heeft de Brusselaar bewezen door de snelste tijd te laten noteren tijdens de kwalificatiesessie voor de Trophée des Volcans op het Circuit de Charade.
 
“Iedereen opende de aanval op de polepositie in de beginfase van de sessie, maar ik wist dat ik niet het volledige potentieel van de auto had benut”, doet Detry zijn verhaal. “Het team droomde van een nieuwe pole en daarom kreeg ik een tweede kans, die ik niet heb laten liggen. Het had zelfs nog sneller gekund als we geen nieuw rubber hadden gemonteerd, maar alle teams hebben dezelfde fout gemaakt. Ik ben heel blij om DDK Racing te kunnen bedanken met deze prestatie!”
 
De #517 deed een fractie van een seconde beter dan de #486 Michaël Mazuin Sport van Lucas Taelman, Louis Mazuin en Nathan Brauns (goed voor de beste tijd in de Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun) en de #424 Groupe Lemoine by M3M Racing van Cédric Bollen, Matteo Raspatelli en Michael Leenders. Bovendien eindigde de volledige top 10 binnen een halve seconde, veelbelovend dus voor de dubbele confrontatie in Frankrijk. Indrukwekkend!
 
Net buiten de top 10 parkeerde Raphael Bolle Debal de #487 van AC Motorsport die hij deelt met Ralph Pierard op polepositie in de Pure-divisie, voorbehouden aan rijders met voornamelijk de Fun Cup op hun palmares. De beste prestatie bij de Biplaces was tot slot voor Tom Rensonnet, teamgenoot van Michael Lottefier en Francis Plunus op de #342 Milo Monster Trendy. De rallyrijder van het RACB National Team was minder dan een tiende sneller dan Michiel Lescroart in de #381 DPW Racing die hij deelt met Davy Sneppe en Mathieu Simoné.
 
Na het kwalificatiespel, een wedstrijd met een vanop afstand bestuurde auto, starten de regerende kampioenen Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Gilles Verleyen (#480 Milo Tourneur) morgenvroeg vanop de eerste plaats. Maar het achtervolgende peloton zal strijden met het mes tussen de tanden!

Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op zaterdag 17 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Charade.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons