van der Horst

Mathieu van der Poel versus Tom Boonen op Porsche?

Matthieu van der Poel - Dylan Derdaele
Matthieu van der Poel - Dylan Derdaele
Tom Boonen onthulde eerder deze maand zijn plannen voor het Belcar Endurance Championship 2018, plannen die hem richting zijn eerste nationale autosporttitel moeten leiden naast Anthony Kumpen en Bert Longin. De ex-wereldkampioen wielrennen kan echter wel eens flinke tegenstand krijgen uit een onverwachte hoek, want gisteren testte niemand minder dan Mathieu van der Poel met een bolide van Belgium Racing. De voormalig wereldkampioen cyclocross eindigde volgens het Limburgse kampioenenteam op slechts één tel van referentie Dylan Derdaele.
Dylan Derdaele & Matthieu van der Poel
Dylan Derdaele & Matthieu van der Poel
"Dit is echt ongelooflijk", vertelt Dylan Derdaele aan Autosport.be. "Aan het begin van de dag had Matthieu nog geen enkele sessie aan het stuur van een racewagen achter de kiezen. Op het einde van de dag slaagt hij erin tijden te klokken die slechts één seconde trager zijn dan de chrono's die ik liet optekenen, en ik kan met de hand op het hart zeggen dat ik toch flink doortrapte in onze BMW", lacht de viervoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder.

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel
"De resultaten zijn dus bemoedigend", vervolgt Derdaele. "We gaan nu kijken of we het Belcar Endurance Championship kunnen inpassen in zijn wieler-planning. Lukt dat, dan is het de bedoeling dat we aan de start verschijnen in onze vertrouwde Porsche 911 GT3 Cup. Als je ziet wat Matthieu na één dag testen al aan snelheid toont, dan geloof ik dat hij het ver kan schoppen. Bovendien heeft Belgium Racing in het verleden meermaals bewezen debutanten snel de kneepjes van het vak aan te leren. Laat het seizoen maar snel beginnen, om het met de woorden van Tom Boonen te zeggen: 'we gaan hard gaan'."

Foto's: Ronald Janssens & Bart WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 23 februari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons