van der Horst

Matisse Lismont in 2024 aan de slag in GT3 bij Comtoyou Racing

François Verbist en Matisse Lismont
François Verbist en Matisse Lismont
Na even van het motorcrossen te hebben geproefd en na amper twee seizoenen in de autosport zet Matisse Lismont in 2024 een grote stap, richting de GT3-racerij. De 19-jarige Leuvenaar werkt het volledige seizoen in de Fanatec GT World Challenge Europe af, aan het stuur van een Aston Martin van het Belgische Comtoyou Racing.
  • STX Motorhomes
Clubsport Racing
Clubsport Racing
Een seizoen in de Fun Cup, een seizoen met zowel het Belcar Endurance Championship en de Fun Cup… en dat is alles. Matisse Lismont heeft geen twee jaar nodig gehad om zich in de Belgische autosportwereld in de kijker te rijden! De Leuvenaar, die deze woensdag 10 januari zijn 19de verjaardag viert, mag met trots zijn programma voor het seizoen 2024 aankondigen: hij werkt het volledige seizoen in de prestigieuze Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS af, aan het stuur van één van de splinternieuwe Aston Martin Vantage AMR GT3 van Comtoyou Racing.

Tom Boonen, Koen De Wit, Alon Day en Matisse Lismont
Tom Boonen, Koen De Wit, Alon Day en Matisse Lismont
“Ik wist tijdens mijn eerste twee seizoenen in de autosport heel wat progressie te boeken”, stelt Lismont. “Mijn beste herinnering is onze zege in de TA-klasse van de 24 Uur van Zolder, aan het stuur van een BMW M2 CS Racing. Eind 2023 had ik heel veel zin om verder op de autosportladder te klimmen, en heel wat opties werden overwogen. De kans om bij Comtoyou Racing aan de slag te gaan kon ik echter niet links laten liggen!”

Het Belgische team is een internationale referentie en maakt zich op voor de start van een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan, door de officiële partner van Aston Martin Racing in de GT3 te worden. “Comtoyou Racing is altijd op zoek gegaan naar jonge Belgische talenten, om ze de kans te geven zich verder te ontwikkelen”, stelt team manager François Verbist. “De prestaties van Matisse sprongen in het oog en we hebben hem in Motorland Aragon met een GT3-bolide laten testen. Hij was verbazingwekkend, echt waar! Het valt niet te ontkennen dat hij heel snel is, en verder laat hij zich het hoofd niet gek maken, spreekt hij drie talen en geeft hij blijk van een verbazende maturiteit… Ik ben er zeker van dat hij in komende jaren voor ophef zal zorgen, en we zijn dan ook heel blij dat we hem in ons team mogen verwelkomen.”

Matisse Lismont
Matisse Lismont
De jonge rijder, die zijn voornaam te danken heeft aan de Franse schilder Henri Matisse, geeft bij het onthullen van zijn ambities evenwel blijk van veel bescheidenheid. “Hoewel ik me heel snel thuis voelde aan het stuur van een GT3, veel sneller dan ik had gedacht, besef ik terdege dat dit een grote stap is”, benadrukt hij. “Ik ga er dus van uit dat mijn eerste seizoen in de Fanatec GT World Challenge Europe een leerjaar wordt. Ik kan trouwens rekenen op Julien Schroyen om mijn persoonlijke coach te zijn, en ik heb al kunnen vaststellen in welke mate zijn ervaring me goed van pas komt. Met een goede entourage en als lid van een topteam reken ik er dan ook op om snel vooruitgang te boeken!”

24 Hours Spa 2023
24 Hours Spa 2023
Matisse rijdt tegelijk in de Sprint Cup en de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe en neemt dus deel aan tien GT3-meetings. Het orgelpunt wordt uiteraard de eeuwfeesteditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa, op 29 en 30 juni. “Voor elke Belgische rijder is die wedstrijd een droom”, lacht hij. “Met een Belgisch team aan de start staan van deze historische editie zal zeker voor heel wat emoties zorgen.”

Om zijn leerproces te vervolledigen en nog meer race-ervaring op te doen start Matisse Lismont ook in vier manches van de Belgische Fun Cup - waarvan de 25 Uur op het circuit van Spa-Francorchamps worden afgewerkt. Daarvoor gaat hij aan de slag bij het team van Clubsport. Een goed gevuld programma dus, voor een rijder die vast van plan is om zich tijdens de volgende seizoenen op het internationale racetoneel in de kijker te rijden!

Matisse Lismont / Foto's: Comtoyou Racing, Niels Vaeck, Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GT World Challenge Europe op woensdag 10 januari 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons