van der Horst

Mattias Ekström wint Race of Champions, Neuville pakt zilver bij landenteams

Mattias Ekström & Mick Schumacher
Mattias Ekström & Mick Schumacher
Mattias Ekström heeft zondag de Race of Champions gewonnen. Hij haalde het in Zweden van F1-rijder Mick Schumacher. Thierry Neuville strandde in de halve finales, maar ging zaterdag wel met zilver naar huis in het landenkampioenschap.
  • Prospeed Competition
Mattias Ekström
Mattias Ekström
De Zweed Mattias Ekström heeft voor de vierde keer de Race of Champions gewonnen. Die vond dit jaar voor de tweede keer op rij plaats in Zweden, op een ijsparcours. Hij haalde het van Mick Schumacher. Symbolisch was het wel, want Ekström won in het verleden twee keer van vader Michael Schumacher. Het was al 2009 geleden dat Ekström 'ROC' nog eens won. Thierry Neuville werd uitgeschakeld in de halve finale. Hij schakelde wel titelhouder Sébastien Loeb uit onderweg.

Felipe Drugovich, Thierry Neuville , Petter en Oliver Solberg
Felipe Drugovich, Thierry Neuville , Petter en Oliver Solberg
Neuville werd zaterdag tweede bij de landenteams. De Belg vormde een sterrenteam met de Braziliaan Felipe Drugovich, huidig F2-kampioen. Zij moesten de duimen leggen voor de familie Solberg, met Oliver en Petter Solberg die uitkwamen voor team Noorwegen.


Foto's: ROCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Varia op zondag 29 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race of Champions.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons