van der Horst

Matton strikt Mikkelsen

Andreas Mikkelsen / Ola Floene - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen / Ola Floene - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen zal volgende maand de Rally van Sardinië betwisten in een Citroën C3 WRC. Dat meldt Citroën Racing dinsdag. Het wordt de eerste wedstrijd in een WRC-wagen voor Mikkelsen sinds het vertrek van Volkswagen eind 2016.
"Halfweg het seizoen laat deze wederzijdse goede opportuniteit het team toe om voordeel te halen uit de ervaring van het duo dat derde eindigde in het WRC 2016. Anderzijds zal het Noorse duo zijn comeback maken in het kampioenschap in een topwagen", opent de mededeling van Citroën.

Mikkelsen stond sinds eind 2016 aan de kant na het vertrek van Volkswagen. Hij werkte wel enkele wedstrijden af in een Skoda Fabia R5 en had recent nog een testsessie met de Hyundai i20 WRC, maar het is Citroën die als eerste echt aan de mouw trekt van de Noor. Kind van de rekening is Fransman Stéphane Lefebvre, die de teleurstellingen opstapelde dit seizoen. Lefebvre zal enkel de verkenningen afwerken in Sardinië en keert terug in Polen.

Matton erkent dat de resultaten tot nog toe tegenvallen, ook al won Kris Meeke in Mexico, en wil daar met Mikkelsen verandering in brengen. Mikkelsen is tevreden met de kans. "Het is een publiek geheim dat ik al een tijdlang zoek naar een oplossing om terug te komen in een WRC-wagen. Ik ben ontzettend tevreden dat ik dit team kan vervoegen in Sardinië", aldus de Noor.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 23 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons