van der Horst

Max Defourny op bezoek bij Renault Sport F1 team

Max Defourny (uiterst rechts)
Max Defourny (uiterst rechts)
Renault Sport liet vorige week nog weten dat het zijn inbreng in de Eurocup Formule Renault 2.0 voor volgend jaar opnieuw zal opwaarderen. Zo worden eind volgend seizoen twee rijders uit de Formule Renault 2.0 opgenomen in de Renault Sport Academy. Om dit statement kracht bij te zetten nodigde Renault Sport Racing dit weekend vijf hoofdrolspelers uit de Eurocup uit om de Grote Prijs van Hongarije te volgen samen met het Renault Sport Formula One Team.
In gesprek met Kevin Magnussen
In gesprek met Kevin Magnussen
Bij de  vijf gelukkigen was ook onze landgenoot Max Defourny, momenteel tweede in de puntenstand van de Eurocup. De andere gegadigden waren Harrison Scott, Dorian Boccolacci, Sacha Fenestraz en Will Palmer. Deze vijf piloten kregen de kans om twee dagen lang het reilen en zeilen van het Renault Sport Formula One Team bij te wonen en de sleutelfiguren achter het team te ontmoeten.

Zo kregen zij toegang tot de motorhome waar zij vraagen mochten stellen aan de F1 rijders Kevin Magnussen, Jolyon Palmer en Esteban Ocon. Zij kregen tevens de gelegenheid om Fred Vasseur, teamhoofd, Ricardo Panteado, Head of Trackside Operations, Paul Seaby, Race Team Manager en Thomas Jorgenssen, fysiotherapeut van Kevin Magnussen, te ontmoeten. Tot slot stond er een bezoek aan de GP2 - en GP3 paddock op het programma.

De vijf gelukkigen
De vijf gelukkigen
Max Defourny: “Vooreerst wil ik Renault Sport bedanken voor de invitatie. De Formule 1 volgen van binnenuit en dat voor twee dagen was een fantastische opportuniteit. Het was heel leerrijk en ik heb heel wat bijgeleerd op verschillende vlakken. Ik hoop dat ik de kans krijg om deze ervaring nog eens over te doen en liefst zo snel mogelijk.”

Foto's: Renault Sport
 



  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons