van der Horst

Max Defourny pakt eerste overwinning in MRF Challenge

Max Defourny
Max Defourny
Terwijl Charles Weerts en Mike den Tandt het mooie weer maken in het Gulf Sportscar Championship, krijgen we ook twee Belgen te zien in het voorprogramma. Dit weekend staat in Dubai namelijk ook de eerste manche van de Indische MRF Challenge op het menu. Eén van die Belgen is Max Defourny. Defourny moest eerder dit jaar de strijd staken in Formule Renault Eurocup nadat een sponsor afhaakte, maar is nu richting de MRF Challenge getrokken om te herbronnen, en met succes. De jonge Belg pakte de pole en zette deze om in een overwinning. En als we verder kijken in de stand vinden we een tweede Belg op de vijfde plaats. De naam: Michelangelo Amendola.
Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
De 17-jarige Genkenaar komt voor het tweede seizoen op rij uit in het Indische kampioenschap, nadat hij vorig seizoen op een twaalfde plaats afsloot. Daarnaast kwam hij dit jaar ook voor één raceweekend uit in het Deense F4 kampioenschap alvorens voor een tweede maal zijn pijlen te richten op de MRF Challenge. Toch was het landgenoot Max Defourny die met de eerste bloemenkrans mocht gaan lopen. Defourny startte vanaf de pole en gaf deze niet meer af. Hij pakte de winst met bijna drie seconden voorsprong op de Britse Jamie Chadwick - drie jaar geleden nog kampioen bij de GT4's in het British GT - en de Singaporees Danial Frost. Amendola eindigde op een vijfde plek.

Danial Frost
Danial Frost
In de tweede race werd de top zes omgedraaid. De Tsjech Petr Ptacek vertrok op pole, maar er was niets te beginnen tegen een snel oprukkende Frost, die direct de leiding overnam en deze niet meer afstond. Achter hem was er nog een serieuze strijd tussen Ptacek en Defourny voor de tweede plek. Die ging uiteindelijk richting de Tsjech, die aan de meet maar 4 tiende van een seconde overhield op de jonge Belg. Amendola startte nog vanaf P2, maar viel snel terug naar de vierde plaats en moest uiteindelijk Chadwick nog voor zich dulden. Morgen staan er nog drie races gepland.

Foto's: MRF ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 16 november 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons